Suporterii stelisti risca 3 ani de inchisoare

0
131

Suporterii care vor fi găsiţi vinovaţi pentru incidentele petrecute la meciul Poli Timişoara – Steaua, scor 1-0, din semifinalele Cupei României, riscă pedepse de până la trei ani de închisoare.

“Au fost în jur de 350 de suporteri stelişti, cărora le-am luat datele de identificare. Cei care n-au avut acte de identitate au fost conduşi la secţia 20 de Poliţie pentru identificare iar restul au fost lăsaţi să plece. In urmatoarele doua zile toţi suporterii stelişti vor fi chemaţi la secţiile de Poliţie de pe raza Sectorului 6 şi vor fi chestionaţi în legătură cu incidentele pe care le-au produs pe stadionul Giuleşti. Se vor întocmi dosare penale pentru ultraj împotriva bunelor moravuri şi distrugere celor care, în baza probelor video, se vor dovedi a fi vinovaţi. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la 3 ani de închisoare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei din Bucureşti, Cornel Stoica.

“Mărturiile ajută în acest proces, dar întocmirea dosarelor penale şi stabilirea implicării fiecărui suporter în incidentele din seara de miercuri se pot face şi numai pe baza imaginilor video”, a incheiat Stoica.