Te asteptam si pe retelel sociale

Baschet

Streetball – Proiect la inaltime

In urma cu doi ani, complexul sportiv din Politehnica era in paragina. Pe terenurile de baschet, suprafata capatase deja denivelari din cauza uzurii si a ploilor, iar panourile purtau urmele teribilismului unor „domni goe” in varianta contemporana. In toamna anului 2005, cinci prieteni au decis ca ar fi vremea unei schimbari si au incercat sa aduca baza la standarde moderne. Fosti jucatori in campionatul national de baschet, Radu Petre, Mihnea Samoila, Adrian Stoica, Andrei Pavel si Vlad Constantinescu au prezentat conducerii Universitatii Politehnice un proiect de colaborare care viza construirea unor terenuri artificiale in incinta complexului sportiv. 

Investitie in imagine

Dupa ani de zile in care au jucat pe sute de terenuri artificiale de streetball prin Europa, cei cinci au importat ideea si in Romania. „Ne cunoastem de tineri, pe Andrei Pavel il stiu chiar din scoala generala. pe aceste terenuri ne-am petrecut adolescenta si ne simtim atasati cumva de aceste loc”, a explicat Vlad Constantinescu. In urma discutiei cu rectorul Universitatii, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Invatamintului, s-a stabilit un parteneriat care prevede urmatoarele aspecte: baza este concesionata pe 10 ani firmei Sport Arena, care are ca obiect de activitate amenajarea de terenuri, terenurile articifiale pot fi folosite oricind in cadrul orelor de sport ale facultatii, iar seara si in vacantele scolare terenurile se inchiriaza, Politehnica urmind a primi o cota anuala din incasari. „Investitia totala se cifreaza la circa 140.000 de euro. nu se pune problema de profit, am pierdut anul trecut vreo 10.000 de euro, dar am cistigat la capitolul publicitate. Terenurile sint un fel de show-room pentru noi. Multi sint incintati de ceea ce este aici si ne solicita sa le construim ceva asemanator. pe mine ma bucura mult si faptul ca tinerii au revenit pe terenurile de sport. Datorita faptului ca acum benefi ciaza de conditii, multi nu isi mai iau scutiri la orele de sport si chiar cele doua terenuri de baschet si unul de fotbal sint mereu arhipline”, a mai adaugat Vlad Constantinescu. 

Model pentru straini

Imagini de la Sport Arena au fost preluate si in catalogul FIBA, care a prezentat terenurile artificiale din Complexul Politehnica, impreuna cu o baza similara din Germania, ca exemple pentru cum ar trebui sa arate o arena de streetball la nivel ridicat. Terenurile sint dotate cu panouri Schelde, care au inele flexibile pe trei directii, firma shelde fi ind numarul unu in lume in materie de accesorii de baschet. Este pentru prima data cind Schelde se implica intr-un parteneriat cu un turneu de streetball. Cel de-al doilea turneu sport arena powered by Puma Frangrances va avea loc in perioada 23-24 iunie, iar organizatorii au deja planuri mari pentru viitor. „Vom aduce niste echipe puternice din Ungaria si Serbia, iar la ultimul turneu din cele cinci vrem sa invitam celebra trupa slam nation, considerata rivala celor de la Harlem Globe Trotters.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni 11 iunie 2007

Citeste mai multe!