STEAUA/ Unii lupta pentru altii

Pe linga bine cunoscutele “indirecte” practicate in special la finalul campionatelor, cind echipe fara obiectiv arbitreaza duelurile celor cu planuri mari, exista si situatii delicate pentru o parte dintre antrenori. Unii tehnicieni lupta sa-si califice echipele in cupele europene, pentru ca la final sa predea banca tehnica altora, care urmeaza sa profite de munca lor.

Antrenorul Stelei se afla la cel de-al doilea mandat in Ghencea. Primul a fost foarte scurt, acum se discuta intens despre finalizarea curinda a colaborarii sale cu “ros-albastrii”. Pentru a stopa speculatiile presei in legatura cu debarcarea tehnicianului chiar inainte de terminarea campionatului, patronul Gigi Becali a incercat sa “calmeze apele” cu o asa-zisa prelungire a contractului pina in vara anului 2010. Mai mult, el a sugerat o clauza conform careia lui Olaroiu i-ar fi fost teoretic imposibil sa-si dea demisia in urmatorii trei ani. Insa totul a fost o farsa, iar contractul nu a fost prelungit. Sub comanda lui Oli, Steaua nu poate cuceri niciun trofeu in aceasta editie. E adevarat ca s-a calificat, pentru prima oara dupa zece ani, in Liga Campionilor, a reusit sa termine grupa pe pozitia a treia si sa continue in Cupa UEFA peste detinatoarea trofeului, FC Sevilla, si a fost eliminata imediat. In Cupa Romaniei, Steaua s-a comportat mai bine decit in ultimii ani, ajungind din nou in semifinale dupa o pauza de cinci editii. Dar mai mult nu s-a putut, iar Cupa, specialitatea casei, nu va reveni in Ghencea nici anul acesta.

Se pregateste Hagi
Campionatul s-a jucat demult, Steaua fiind prea obosita si lovita non-stop de accidentari ale jucatorilor sai cei mai importanti. S-au pierdut destule puncte importante si pe fondul lipsei de valoare a unora dintre inlocuitori, din cauza jocului slab in ansamblu ori ca urmare a nervozitatii jucatorilor. Toate acestea s-au adunat, iar fanii au ajuns la capatul rabdarii. Ceea ce pare a se fi intimplat chiar si cu Olaroiu, pregatit acum sa plece. mai trebuie doar sa asigure pozitia de vicecampioana, care ii da dreptul Stelei sa joace in preliminariile Ligii Campionilor. Echipa va fi insa acolo condusa, foarte probabil, de altcineva. Se vorbeste iar despre Hagi, pregatit deja cu un plan de achizitii pentru accederea din nou in marea competitie europeana. Dar la Steaua orice este posibil!

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 64 (din 16 mai)

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...