Steaua – Slavia Praga: Sansa reabilitarii

0
117

Marţi seară, în faţa propriilor suporteri, Steaua are ultima şansă de a mai repara ceva, măcar din punct de vedere moral, în acest sezon dezamăgitor. O victorie contra Slaviei Praga ar mai lăsa şanse echipei lui Marius Lăcătuş pentru ocuparea locului al treilea, care înseamnă şi califi carea în primăvara europeană

Calculele referitoare la trupa din “Ghencea” nu sînt complicate. Steaua mai poate prinde maximum locul al treilea în grupă, dar condiţiile sînt cam multe. În primul rînd, trebuie să învingă Slavia şi să nu piardă la Londra. Cu o remiză în Anglia, e nevoie şi ca Sevilla să cîştige la Praga. În acest caz, cehii şi noi am avea cîte patru puncte, iar asta ar însemna că victoria de la Bucureşti poate să fie şi la un gol diferenţă, dar nu peste 2-1 (atunci, “roş-albaştrilor” le-ar trebui şi la Londra victorie). În fine, varianta mai “fantezistă”, cu succes stelist la Londra, e suficientă şi în cazul unei remize între cehi şi spanioli. Concluzionînd, Slavia are toate şansele în mîinile sale (nu pierde în “Ghencea” sau bate Sevilla), în timp ce Steaua depinde şi de ea, dar şi de “faptele” ibericilor în ultima etapă.

Jucăm şi pentru revanşă

În prima etapă a grupei, Steaua şi Slavia s-au întîlnit la Praga. Băieţii antrenaţi atunci de Gheorghe Hagi nu au repetat isprava de anul trecut, cînd au învins-o, la Kiev, pe Dinamo, cu 4-1, tot în runda inaugurală, acel rezultat ducînd formaţia noastră în primăvara europeană, de pe poziţia a treia. În Cehia, Steaua nu a jucat rău, ba chiar în multe momente ale partidei şi-a dominat adversarul. S-a terminat însă 2-1 pentru gazde (Şenkerik 13, Belaid 63 / Dorin Goian 33), iar cum Slavia a reuşit să nu piardă acasă cu Arsenal, a devenit favorită la locul calificant în Cupa UEFA. Ai noştri vor juca pentru a mai spera la continuarea cursei europene, dar şi pentru a demonstra oaspeţilor de marţi că înfrîngerea de la Praga a fost nemeritată.

Cu gîndul şi la Londra

Dacă marţi seară vor primi cartonaş galben, Croitoru, Petre Marin şi Rada vor fi suspendaţi pentru ultimul meci din grupă, cel cu Arsenal, de la Londra. În tabăra cealaltă, Volesak şi-a ispăşit pauza după cele trei “galbene” şi nici un jucător nu va evolua la Bucureşti stresat de suspendare pentru ultima etapă, în cazul primirii unui avertisment. Oricum, avînd în vedere faptul că acest joc poate fi decisiv pentru stabilirea echipei care va termina grupa pe poziţia a treia, toţi cei implicaţi vor căuta să se concentreze pe “Ghencea”, fără a mai lua în considerare eventuale calcule în ceea ce priveşte runda finală.

Sevilla ţine cu noi

Celălalt joc programat marţi în grupa H este FC Sevilla – Arsenal Londra. Teoretic, dar şi practic, este derby-ul seriei, deşi în manşa întîi spaniolii au plecat din capitala Angliei fără nici o realizare, cu trei “boabe” în plasă şi cu “coada între picioare”. Oaspeţii sînt deja matematic promovaţi în optimile de fi nală, în timp ce FC Sevilla trebuie să cîştige pentru a fi sigură de califi care şi, mai ales, dacă îşi doreşte să termine prima în clasament. Ibericii merg mai departe chiar dacă sînt învinşi, însă, în acelaşi timp, Slavia nu trebuie să cîştige la Bucureşti. Puternicul “vîrf” al lui Arsenal, Emmanuel Adebayor, nu va juca împotriva Stelei, dacă primeşte marţi cartonaş. Adriano şi Keita, de la gazde, se afl ă în aceeaşi situaţie, şi, chiar dacă ultima etapă va conta, foarte probabil, doar pentru stabilirea ordinii califi catelor, eventualele absenţe ar putea cîntări destul de greu.

Sport Magazin numarul 87 (26 noiembrie – 3 decembrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here