Steaua – Sevilla: Intalnire de gradul trei

Confruntarea dintre Steaua şi FC Sevilla nu a fost doar o simplă confruntare între două forţe fotbalistice, ci o interacţionare între două dintre cele mai spumoase personaje din istoria fotbalului europea

în colţul din dreapta, cîntărind 33% de procente de popularitate în rîndul românilor, cu un palmares intact în faţa diavolului, s-a aflat patronul Stelei şi autointitulatul trimis al lui Dumnezeu în Pipera: Gigi Becali. Adversarul lui, mic şi chel, riduit şi îmbătrînit de luptele seculare purtate împotriva uriaşilor Barca şi Real Madrid, este nimeni altul decît preşedintele clubului FC Sevilla şi cel mai important om din fotbal, aşa cum s-a autocaracterizat Jose Maria del Nido. Ambii au în spate o istorie îmbelşugată cu întîmplări care de care mai haioase şi mai generatoare de audienţă. Dacă domnul Becali s-a rezumat la punerea în aplicare a „legii pumnului”, omologul său a abuzat de admonestări, invective şi instigări la violenţă.

Pumnul de fier

Parcursul patronului Stelei în fotbalul românesc nu este un secret pentru microbistul autohton. Latifundiarul din Pipera a evacuat forţat galeria Stelei, cu ajutorul gărzilor de corp personale, impunîndu-şi în cele din urmă oameni de încredere, din propriul anturaj, oameni care în acest moment zac liniştiţi în spatele unor gratii de fier, într-un lăcaş „sfînt” cunoscut nouă, oamenilor de rînd, ca Jilava. A urmat o luptă corp la corp cu organizatorul unei emisiuni de tematică sportivă. Adversarul său de atunci, venit din ţările calde, a fost pus la podea cu un pod de palmă năucitor. Printre năzbîtiile machedonului mai putem număra turnarea unui pahar de vin în capul unui moderator sau invective adresate numeroşilor ziarişti, reporteri sau cameramani. Nu putem uita însă de prezenţa subită a dumnealui într-o emisiune televizată, fără ciorapi şi cămaşă.


Alchimistul Del Nido

Preşedintele Sevillei stă ceva mai prost la capitolul „dueluri fizice”. Adevărul este că nici nu ar avea nevoie, dacă luăm în considerare privirea pătrunzătoare şi aspectul înfricoşător de pitbull. Del Nido a intrat în fotbal în 1995. A caracterizat situaţia din acel moment a clubului drept „un mare rahat”. Unsprezece ani mai tîrziu, el a reuşit să transforme Sevilla într-o mină de aur. Formaţia spaniolă a fost desemnată cea mai bună echipă a anului 2006, iar Del Nido s-a autoproclamat „cel mai important om din lumea fotbalului”.

Continuarea in numarul 53 al Sport Magazin powered by kicker

Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...