Steaua: Pregatire la cald

Elevii lui Marius Lăcătuş decolează spre ţări scăldate în Marea Mediterană, unde clima blîndă din timpul iernii permite disputarea a numeroase jocuri de verificare

Steaua începe un 2008 mai sărac decît în ultimii ani. Echipa nu s-a mai calificat în primăvara europeană şi a fost eliminată din Cupa României, astfel că singura miză rămîne campionatul. Cum cîştigarea acestuia pare a ţine mai mult de teorie (distanţa faţă de primul loc fiind de opt puncte, cu 15 etape înainte de final), ţinta cea mai plauzibilă ar fi obţinerea poziţiei secunde, valabilă pentru preliminariile Ligii Campionilor. În ciuda unei toamne la prima vedere catastrofală, băieţii lui Marius Lăcătuş se află la numai trei puncte în spatele Rapidului – formaţia ce pare unicul adversar de anduranţă în lupta la vîrf.

Forban – doar o amintire

Deşi Lăcătuş este un obişnuit al cantonamentelor dure în iernile de la Forban, ca jucător, postura de tehnician îl îndepărtează de albul muntelui. El va pregăti cel mai “încins” retur din istorie în zone în care clima nu lasă loc zăpezilor. Sudul Spaniei, Cipru şi Turcia sînt destinaţiile steliştilor în primele două luni ale acestui an. Pe acolo, vremea este numai bună pentru fotbal, terenurile – excelente, partenerii de pregătire – la discreţie.

În Peninsula Iberică, Steaua va întîlni una dintre cele mai bune echipe din Polonia, Wisla Cracovia. Trupa din “Ghencea” a depăşit, în vară, campioana en-titre a “leşilor”, Zaglebie Lubin, în preliminariile Ligii Campionilor, iar acum a ales-o ca parteneră de pregătire pe fosta formaţie a lui Dan Petrescu. A doua deplasare a iernii va fi în Insula Afroditei. Pe pămînt cipriot, Steaua întîlneşte adversari de la sud de Dunăre (Levski şi Lokomotiv – ambele din Sofia), dar şi pe cehii de la Teplice. Este perioada în care Marius Lăcătuş îşi va contura, probabil, o formulă de bază, asta şi în funcţie de randamentul pe care îl vor da noile achiziţii. Delegaţia va reveni apoi în ţară doar pentru a despacheta şi împacheta din nou bagajele. După două zile, steliştii vor zbura din nou spre sud, în Turcia, unde vor rămîne o săptămînă. S-a vorbit despre perfectarea unui meci amical împotriva lui Galatasaray, fosta echipă a antrenorului sub bagheta căruia Steaua a început acest campionat, Gheorghe Hagi. Mai este timp pînă la definitivarea programului din Turcia, unde se tratează şi cu posibili adversari din Japonia, din Croaţia sau din Cehia. Întoarcerea în ţară este prevăzută după jumătatea lunii februarie, cu o săptămînă înaintea reluării campionatului.

Sport Magazin numarul 92 (8 – 14 ianuarie 2008)

Stiri recente

Comentatorul sportiv Octavian Vintilă a murit la 86 de ani

Comentatorul sportiv de la Radio România Actualităţi, Octavian Vintilă a murit, vineri, la vârsta de 86 de ani. El...