Steaua – Dinamo / Precizările Jandarmeriei despre cameramanul TVR agresat de suporteri

Referitor la incidentul petrecut inaintea meciului de fotbal dintre echipele Steaua Bucuresti si Dinamo Bucuresti , cand un cameraman al TVR a fost agresat, facem urmatoarele precizarii, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

„Asa cum se vede pe inregistrarile video, in momentul agresiunii cameramanul TVR se afla in mijlocul grupului de suporteri, iar in imediata sa apropiere nu se afla nici un jandarm.

Astfel, cameramanul TVR nu a respectat recomandarile si masurile impuse de catre fortele de ordine , asumandu-si riscul de a intra in mijlocul suporterilor, fara a informa fortele de ordine asupra intentilor sale.

In momentul in care cameramanul s-a apropiat de fortele de ordine, dupa cum se poate vedea si pe imaginile video, a avut loc interventia jandarmilor calare pentru protejarea acestuia, dupa acest moment neexistand nici un alt contact intre suporteri si cameraman.

In conformitate cu normele tactice de folosire a cailor din dotare, este strict interzis jandarmului calare sa descalece de pe cal pentru a intreveni intr-o astfel de situatie, care implica aglomerari mari de persoane.

– In baza imaginilor video, se desfasoara activitati de identificare a celor implicaţi in incident, pentru tragerea la răspundere penala.” 

Stiri recente

Universitatea Craiova – FCU 1948 Craiova, scor 2-1. Toate golurile, marcate din penalti. Partida, întreruptă 10 minute

Universitatea Craiova a învins-o, scor 2-1, pe FCU 1948 Craiova, într-un meci din etapa a patra a Superligii. Toate...