Sport1 va transmite meciurile din prima liga olandeza

SPORT1 a cistigat drepturile exclusive de difuzare a Eredivisie in Rominia pentru urmatoarele doua sezoane, se arata intr-un comunicat de presa al Chello Central Europe.

„Cine nu-si mai aminteste de vedetele din fotbalul anilor ’70? Cruyff, Rep, Neeskens dar si multi alti <<portocalii>> au facut milioane de <<victime>> ale sportului-rege. Dupa doi ani ca medalista cu argint a Cupei Mondiale, nationala de fotbal a Olandei s-a incoronat singura cistigind Campionatul European in anul 1988.  Cluburile de renume din Liga Olandeza au scos atunci la iveala un numar important de jucatori de mare clasa mondiala. Van Basten, Gullit, Rijkaard, Van Nistelrooy, Seedorf, Davids si zeci de alti fotbalisti exceptionali- nu exista impatimit de fotbal care sa nu stie faptul ca pepinierele Olandei sunt cele mai prolifice de pe intreaga planeta. Usile acestor cluburi sunt acum deschise telespectatorilor canalului SPORT1! 18 echipe, 34 meciuri tur si retur, cu cel putin 3 meciuri pe etapa transmise live pe canalul SPORT1. Doar telespectatorii SPORT1 vor putea urmari echipe ca Ajax Amsterdam, de patru ori cistigatoare a Cupei European Champions, Champions League si de trei ori cistigatoare a European Super Cup dar si multipla campioana ECC PSV precum si Feyenoord saptamina de saptamina”, se arata in comunicatul de presa.

„De asemenea, telespectatorii pot sa-i incurajeze pe fotbalistii romini favoriti incepind cu acest sezon, pentru ca patru sportivi de exceptie isi vor etala talentul in Eredivisie: Gheorghe Ogararu, venit de la Steaua si Nicolae Mitea de la Dinamo, joaca impreuna la Ajax; Lucian Sinmartean, fost jucator al Gloriei Bistrita, care in prezent activeaza la FC Utrecht; si Daniel Chirita (UTA Arad) acum membru al echipei Sparta Rotterdam”, precizeaza compania de media.