Te asteptam si pe retelel sociale

Alte sporturi

SPECIAL / Vor sa rescrie istoria

Naţionala de polo a României şi-a propus cucerirea în premieră a unei medalii la un turneu final de campionat mondial. După locul şase obţinut la ediţia precedentă de la Montreal, din 2005, elevii lui Vlad Hagiu vor să dea marea lovitură la CM de la Melbourne (Australia) din perioada 17 martie – 1 aprilie.

Reporter: Cu ce gînduri veţi aborda această ediţie a Campionatului Mondial ?
Vlad Hagiu: Vrem să reconfirmăm rezultatele bune pe care le-am înregistrat în acest ciclu olimpic. Este o generaţie de excepţie şi cred că merită o medalie la o competiţie importantă.
Reporter: Ultimele rezultate din meciurile amicale nu prea au fost pe măsura aşteptărilor. Vă îngrijorează acest aspect?
Hagiu: Pot doar să spun că sînt mulţumit de faptul că mulţi dintre jucători au conştientizat singuri care au fost problemele. De aceea, sînt sigur că echipa se va afla la parametrii maximi din punct de vedere psihic şi fizic la startul Campionatului Mondial.
Reporter: Teoretic, sîntem favoriţi la calificarea în optimi de pe locul doi…
Hagiu: Vom încerca însă să cîştigăm şi meciul cu Ungaria, nu putem abandona aşa uşor lupta pentru primul loc în grupă. Dacă terminăm totuşi pe poziţia secundă, vom întîlni probabil în optimi Rusia. În ultimele două partide i-am învins, dar nu trebuie subestimaţi, pentru că sînt medaliaţi cu bronz la Jocurile Olimpice din 2004.
Reporter: Înaintea Campionatului European de anul trecut v-aţi plîns de lipsa sprijinului din partea federaţiei, băieţii neprimind papuci. Care este situaţia în prezent?
Hagiu: Sincer, stăm bine la acest capitol. Domnul preşedinte Gaiţă a asigurat toate condiţiile necesare marii performanţe. Vom pleca astfel la Melbourne cu echipamente noi, iar primele şi indemnizaţiile sînt achitate integral.
Reporter: Este un inconvenient diferenţa de fus orar dintre România şi Australia?
Hagiu: Nu mă pot plînge de acest aspect. Faptul că vom ajunge acolo cu nouă zile înainte de startul competiţiei ne va ajuta să ne acomodăm mai uşor.
Reporter: Este un turneu decisiv pentru viitorul poloului românesc?
Hagiu: Această generaţie şi-a făcut deja datoria, ne mai trebuie doar o participare la Olimpiadă.  Pentru un antrenor tînăr ca mine a fost o mare onoare şi plăcere să-i antrenez pe băieţi. Lor le datorez totul.

Continuare in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

Citeste mai multe!