Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

SPECIAL / Uriasul din Luxemburg

Jeff Strasser este cel mai cunoscut jucător al adversarilor noştri şi se poate lăuda cu aproape 200 de meciuri în Bundesliga şi cu alte 50 în prima şi a doua ligă franceză

Într-o echipă naţională formată din funcţionari sau poştaşi, un jucător iese fără îndoială în evidenţă. Jeff Strasser are 1,90 m şi este căpitanul reprezentativei Luxemburgului, pentru care a adunat aproape 80 de selecţii. Statura sa impunătoare şi polivalenţa sa – joacă atît mijlocaş, cît şi fundaş – nu sînt singurele aspecte pozitive ale sale. Născut pe 5 octombrie 1974, Strasser si-a început cariera la US Luxemburg, echipă pentru care a evoluat pînă în 1998. a fost transferat de FC Metz, iar după un sezon în tricoul grupării franceze a ajuns la FC Kaiserslautern. În Germania, jucătorul în vîrsta de 32 de ani s-a acomodat foarte repede, iar în următorii trei ani a strîns aproape 100 de meciuri în tricoul „diavolilor roşii”, pentru care a marcat opt goluri. În vara lui 2002, Jeff Strasser s-a mutat la Borussia Monchengladbach, unde a rămas în următorii patru ani. La începutul acestui sezon, oficialii formaţiei germane au hotărît să-i rezilieze contractul fundaşului, care s-a întors în Franţa după o pauză de şapte ani. A semnat pentru echipa de ligă secundă Racing Club Strasbourg. Peste tot pe unde a jucat Strasser a fost titular incontestabil, iar evoluţia sa constantă nu trădează originile sale, el fiind unul dintre puţinii jucători din Luxemburg care au scos capul în Europa.

Trei meciuri împotriva României
Experienţa acumulată în Bundesliga şi în Ligue 1 a făcut din Jeff Strasser cel mai important şi apreciat jucător luxemburghez. De altfel, acesta nu a ratat ultimele două jocuri cu România. pe 16 octombrie 2002, cu strasser în centrul defensivei, reprezentativa Luxemburgului a fost umilită pe propriul teren, scor 0-7, de selecţionata pregătită de Anghel Iordănescu. În aceleaşi preliminarii, dar la Ploieşti, Strasser şi compania s-au înclinat din nou în faţa tricolorilor. Pe 6 septembrie 2005 a fost 4-0, iar Strasser a jucat tot meciul, de această dată pe postul de mijlocaş. a treia confruntare a fundaşului de la Strasbourg cu Mutu şi compania a avut loc săptămîna trecută la Piatra Neamţ, iar Luxemburg s-a înclinat din nou cu un acceptabil scor de 0-3. 

Reporter: Jeff, 0-3 este un scor acceptabil pentru voi?
Jeff Strasser: O înfrîngere rămîne o înfrîngere. Ştiu unde baţi, dar echipa noastră a crescut mult în ultimii ani. Într-adevăr, nu putem să ne batem la primele locuri, dar au trecut vremurile cînd ne umilea toata lumea. De exemplu, prima dată ne-aţi bătut cu 7-0, după aceea cu 4-0, iar acum cu 3-0. nu se ştie cum va continua această serie.

Reporter: Cum ţi se pare reprezentativa României?
Strasser: aveţi o echipă foarte bună, chiar dacă nu v-aţi mai calificat la turneele finale în ultimii ani. românia are jucători de excepţie, cum este mutu sau Chivu, care am înţeles că e accidentat, plus unii foarte tineri de care nici nu am auzit pînă acum.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni 2 aprilie 2007

Citeste mai multe!