Special / Sînt o familie

în timp ce Rapid şi Poli îşi „răpesc” jucătorii, iar patronii George Copos şi Marian Iancu se contrează de cîte ori au ocazia, suporterii celor două grupări se consideră o mare familie

Contre între cluburi
Grupările din Grant şi din Banat au multe în comun. Foarte multe. Deşi se spune că sînt echipe înfrăţite, cele două cluburi nu s-au menajat niciodată şi se lovesc sub centură de cîte ori au ocazia. în fruntea reprezentantei Banatului a ajuns Marian Iancu. Potent om de afaceri, dar născut în Giuleşti, rapidist declarat şi avînd biroul în apropierea bazei ProRapid, este greu de crezut că îi va curge sînge timişorean prin vene. în pofida acestor aspecte, Iancu nu s-a sfiit să atace formaţia patronată de George Copos, dorind de fapt să lovească în conducătorul acesteia, nu şi în nucleul de jucători. Iancu l-a adoptat o perioadă pe Paul Cazan, mult timp omul bun la toate al giuleştenilor, însă adevărata lovitură a încercat-o vara trecută. Atunci, a fost la un pas de a aduce pe Bega întregul staff tehnic al Rapidului, în frunte cu preşedintele Dinu Vamă şi cu antrenorul Răzvan Lucescu. Mai mult, deşi a fost refuzat în final, Iancu nu s-a supărat pe Lucescu, lăsîndu-i acestuia o poartă deschisă.

Răpirea lui Moldovan
Prima lovitură a tras-o însă Rapidul lui Poli. Feroviarii au adus în Grant arma letală de pe Bega, Viorel Moldovan trăind practic o a doua tinereţe în tricoul vişiniu. Mai mult, fostul internaţional nu şi-a menajat sub nici o formă fosta echipă. Tot dinspre Timişoara a sosit în Giuleşti şi Romeo Stancu, dar acesta a fost mai mult preocupat de problema accidentărilor decît de meciuri. Bănăţenii au aşteptat revanşa pînă în această iarnă. După ce îndelungatele tratative dintre George Copos şi Artiom Karamian nu s-au finalizat fericit, fotbalistul armean a poposit pe Bega lăsînd Rapidul descoperit pe flancul stîng. Mai mult, Karamian a mărturisit că nu le va face nici o concesie foştilor săi coechipieri, deşi se consultă cu aceştia destul de des. Problemele şi confruntările la nivel de declaraţii între cele două cluburi au continuat şi pe tema locului de disputare a partidei Rapid – Poli, arena din Grant fiind suspendată.

Continuarea in numarul 53 al Sport Magazin powered by kicker (19-25 februarie)

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...