SPECIAL Sergiu Radu – Imposibil de oprit

în pretenţioasa Bundesliga, trei români fac furori. Sergiu Radu şi Vlad Munteanu au devenit piese de rezistenţă la Energie Cottbus, ţinînd prima pagină a ziarelor în fiecare etapă. „Schijă” a plecat din Cotroceni unde performanţa era utopie, iar Munteanu a renunţat la statutul de rezervă în Şoseaua Ştefan cel Mare, după un conflict cu antrenorul Florin Marin. La rîndul său, Laurenţiu Reghecampf şi-a găsit cadenţa în Germania. La început, Reghe a fost idol la Cottbus, iar acum este cel mai bun jucător de la Alemannia Aachen.

Sergiu Radu traversează cel mai bun sezon al carieriei sale, fiind unul dintre golgheterii Bundesligii, campionat cotat în primele patru din Europa

Reporter: Sergiu, marchezi aproape în fiecare meci. E mai simplu în Bundesliga decît în Liga I?
Sergiu Radu: în Germania mi s-a dat mare încredere. Antrenorul s-a bazat pe calităţile mele, iar eu nu l-am dezamăgit. Datorită vitezei mele, pot să speculez pasele directe şi mi-e mult mai uşor. Am dat goluri, apoi totul a venit de la sine.
Reporter: Te aşteptai vara trecută să evoluezi atît de bine?
Radu: Sincer, nu credeam la începutul sezonului, dar evoluţia mea este o urmare a muncii pe care am depus-o de-a lungul carierei. Am ajuns la o maturitate fotbalistică, mai ales că mă aflu la a doua experienţă în străinătate. în Franţa, la Le Mans, nu mi-a mers prea bine, pot spune că nu mi-a priit acolo.
Reporter: Ce îţi propui pentru finalul sezonului?
Radu: La finalul turului aveam patru goluri şi mă gîndeam că n-ar fi rău dacă aş ajunge la cota zece. Acum, mi-am schimbat obiectivul. Vreau să marchez cel puţin 13-14 în acest campionat.
Reporter: Cum te simţi cînd vezi că ai marcat împreună cu Vlăduţ Munteanu 80% din golurile lui Energie Cottbus?
Radu: într-adevăr, finalizarea a devenit aici o afacere românească. Energie e o echipă mică şi nu prea are cine să marcheze. Cine să dea goluri, fundaşii? Important este că îmi merge bine. Sper să ne salvăm de la retrogradare, pentru că nu aş avea nici o satisfacţie dacă golurile mele nu ar menţine echipa în Bundesliga.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 5 martie 2007

Stiri recente

Tricolorii la Euro 2024: Echipele de start la meciul Belgia – România

Echipele de start la meciul Belgia – România, de la Koln, programat la ora 22.00, în grupa E a...