SPECIAL RAZVAN LUCESCU/ Visul lui Razvan

În sezonul 2002-2003, Răzvan Lucescu scria istorie în Giuleşti, devenind primul vicepreşedinte-jucător, campion al României. Deşi a avut unul dintre principalele merite la cîştigarea titlului, Lucescu Junior şi-a luat adio de la Rapid. A plecat în Germania, unde a absolvit şcoala de antrenori de la Koln. S-a întors în ţară, iar la începutul lui 2004 a devenit antrenor la FC Braşov. A salvat echipa de sub Tîmpa de la retrogradare, deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă, fiind privit doar ca “băiatul lui Mircea Lucescu”.

A făcut istorie în Giuleşti

După şase luni la Braşov, Răzvan a acceptat marea provocare şi a ajuns pe banca tehnică a Rapidului. La finalul primului sezon în Giuleşti, juniorul familiei Lucescu reuşea să ducă echipa în Cupa UEFA. Vara lui 2005 a început repede pentru rapidişti, care aveau de trecut două tururi preliminare pentru a ajunge pe tabloul principal al celei de-a doua competiţii europene. În august a venit primul şoc. Răzvan Lucescu a fost dat afară de George Copos, dar readus la echipă după 24 de ore la presiunea jucătorilor şi a suporterilor.

O palmă lui George Copos

Cîteva săptămîni mai tîrziu, Lucescu i-a dat prima din multele palme lui Copos. A trecut de Feyenoord Rotterdam în dublă-manşă în primul tur al Cupei UEFA şi a ajuns cu formaţia giuleşteană, în premieră, în “grupe”. Ce a urmat? Un serial de-a dreptul ştiinţifico-fantastic. A ajuns cu Rapid în sferturile de finală după ce a învins echipe de top în Europa, precum Rennes, Şahtior Doneţk (n.r. – antrenată de Mircea Lucescu), Hertha Berlin şi Hamburg. Au urmat o nouă calificare în grupele UEFA, două Cupe ale României şi o Supercupă trimise în Giuleşti, dar vara trecută a ales o nouă provocare.

Planuri mari la FC Braşov

A ajuns în liga secundă la FC Braşov. După un sezon la matineu, Răzvan Lucescu a promovat echipa de sub Tîmpa şi s-a întors în Liga I. În primul eşalon, echipa lui Lucescu Junior a reuşit cîteva rezultate remarcabile, 2-0 cu liderul Dinamo, 1-0 cu ocupanta locului secund, Unirea Urziceni, dar şi două remize cu Rapid şi CFR Cluj. La finalul turului, Braşovul s-a clasat pe 11, la şase puncte de poziţiile care asigură calificarea în cupele europene, iar Răzvan Lucescu se poate mîndri că formaţia sa a pierdut doar patru jocuri din 17 disputate în prima ligă.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...