Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

SPECIAL Mendy – Contabilul

Jucătorul dinamovist Jean Philippe Mendy a ales să joace la Dinamo din dorinţa de a deveni jucător profesionist. Francezul este de meserie contabil, iar date despre România i-au fost oferite de către fratele său, care este şofer de tir

Jean Philippe Mendy nu este un nume în fotbal. Sau, cel puţin, nu era pînă în momentul sosirii la Dinamo. Acum este deja un nume. A luat pulsul primei ligi din România şi s-a luptat prin cupele europene. în fond, pasul făcut a fost unul foarte mare. în Franţa evolua printre anonimii de la CS Chenois. Acum, joacă la Dinamo, echipă cu pretenţii de Champions League. îi place în România, deşi viaţa din Hexagon nu se compară cu cea de aici. însă sacrificiul a meritat. La Dinamo a avut posibilitatea să devină jucător profesionist. Astfel, fotbalul, un sport practicat de plăcere, s-a transformat în meserie. Aşa, peste noapte. Lucrurile decurg acum altfel. Şi pretenţiile sînt altele. Pentru că e vorba de bani. Iar banii sînt importanţi indiferent de meridianul pe care te regăseşti la un moment dat pe mapamond. în Franţa nu cîştiga bani din fotbal. De aceea, România seamănă izbitor cu Eldorado.

„Toţi pentru toţi”
Fotbalistul dinamovist este un admirator al lui Zicu, Ganea şi Viorel Moldovan

Reporter: Jean Philippe, de ce ai ales România?
Jean Philippe Mendy: Alegerea a fost simplă. Doream neapărat să devin fotbalist profesionist. în Franţa, jucam doar la nivel de amatori, însă eu îmi doream altceva.
Reporter: Totuşi, de ce România?
Mendy: Nu am avut alt motiv decît acela de a deveni fotbalist profesionist. Asta îmi doream cel mai mult. Practic, nu conta unde.
Reporter: Ştiai ceva despre ţara noastră înainte de a ajunge la Dinamo?
Mendy: Trebuie să recunosc că nu ştiam mare lucru. M-am interesat însă şi am aflat că România este o ţară frumoasă unde se joacă un fotbal de calitate.
Reporter: Cine ţi-a oferit aceste amănunte?
Mendy: Fratele meu, Prosper.
Reporter: E tot fotbalist?
Mendy: Nicidecum. E şofer de tir şi a fost de mai multe ori în România. El mi-a oferit multe informaţii despre ţara voastră.
Reporter: Din punct de vedere financiar, este mai bine decît în Franţa?
Mendy: în Franţa, din fotbal nu cîştigam un franc la amatori. Eu am urmat contabilitatea în şcoală, dar nu am apucat să practic această meserie. Aşa că, dacă vorbim de cîştiguri financiare, trebuie să ne raportăm doar la România.
Reporter: Ce jucători din campionatul românesc îţi plac?
Mendy: Sînt mulţi. Lobonţ, Pulhac, Niculescu, Dănciulescu, Munteanu, Mărgăritescu.
Reporter: Ai înşirat aproape toată echipa Dinamo.
Mendy: Ganea, Zicu şi Viorel Moldovan sînt de asemenea jucători foarte buni.

Continuarea in SportMagazi powered by Kicker de luni, 5 martie 2007 

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: