SPECIAL / Juventus nu glumeste

Echipa torineză continuă marşul triumfal spre Serie A, iar conducerea clubului a început deja campania de întăriri pentru sezonul viitor

Buffon, Trezeguet, Nedved şi Del Piero aşteaptă noi propuneri din partea oficialilor şi se pare că vor continua aventura pe “Delle Alpi” şi în sezonul viitor. Cînd Del Piero marchează două hat-trick-uri în trei etape, nu poate însemna decît un singur lucru: “Bătrîna Doamnă” s-a săturat să şteargă praful în liga a doua şi vrea să se desprindă cît mai repede de urmăritoare, pentru a putea pregăti liniştită sezonul 2007-2008. Gurile de foc Trezeguet, Nedved şi Del Piero sînt în primii cinci marcatori din eşalonul secund. Nu este de mirare, dacă ne gîndim că Trezeguet şi Del Piero sînt campioni mondiali, iar Nedved este un fost deţinător al Balonului de Aur. Cehul nu a renunţat la ideea cîştigării Ligii Campionilor, competiţie care deja îl obsedează. În 2003, Nedved a îngenuncheat pe Real Madrid, dar a primt un cartonaş galben în semifinală. Nu a jucat ultimul act şi Juve a pierdut finala la penalty-uri în faţa rivalilor de la AC Milan. La 34 de ani, Nedved s-a retras din naţionala Cehiei pentru a se dedica trup şi suflet lui Juventus. În cazul în care gruparea torineză se va califica în Ligă în sezonul 2008-2009, ar însemna ca Nedved să aibă 36 de ani. Dar ce ne mai miră la inepuizabilul mijlocaş ceh? El va primi însă o mînă nesperată de ajutor din partea conaţionalului Zdenek Grygera (26 de ani), adus de la Ajax.

Salihamidzic şi Grygera au semnat

Întăririle sînt şi ele iminente, la fel ca promovarea. Trezeguet a declarat că se gîndeşte serios dacă va rămîne la Torino. Nici francezul nu mai este la prima tinereţe şi se va decide asupra ultimei echipe din cariera lui. El ar prefera să rămînă la Juventus, unde formează un cuplu ofensiv perfect cu “Pinturicchio”. Dar pentru aceasta doreşte ca Juve să-şi recapete strălucirea pierdută după scandalul de corupţie şi să poată evolua într-o echipă foarte competitivă.
Bosniacul Hasan Salihamidzic a semnat şi el cu Juve şi va sosi în Italia la vară. Giuseppe Sculli, împrumutat la Genoa, se va întoarce în speranţa creării unei concurenţe mai puternice în linia ofensivă. În atac nu va juca însă Fabrizio Miccoli, bestia neagră a dinamoviştilor urmînd să rămînă la Benfica. Juventus ar vrea să-l cedeze definitiv pe atacantul de buzunar şi intenţionează să-l includă pe acesta în preţul fundaşului brazilian Luisao. Un alt fotbalist din Portugalia vizat pentru un transfer de către Didier Deschamps este Quaresma, un jucător cel puţin la fel de bun ca Cristiano Ronaldo, dar mai ieftin. Cum Juve are la dispoziţie un buget restrîns pentru transferuri, el ar putea reprezenta o soluţie pentru linia de mijloc a torinezilor.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...