Special/ Ciprian Tatarusanu – ”Cinefilul”

0
157

Portarul Gloriei şi al naţionalei de tineret, Ciprian Tătăruşanu, serelaxează cel mai bine după un meci urmărind filme alături de prietena sa, Anca

Viaţa unui fotbalist profesionist se împarte între cantonamente, antrenamente şi meciuri oficiale. Ciprian ne dezvăluie că cele mai difi cile perioade sînt cele din stagiile de pregătire: “Cel mai greu este cînd eşti în cantonament, cum s-a întîmplat în această iarnă. Ai două antrenamente, extrem de solicitante, în fi ecare zi, iar cînd termini cu ele, unicul lucru pe care îl poţi face este să dormi. Nu mai ai timp şi nici resurse pentru nimic altceva”. Există însă şi perioade mai lejere, în timpul campionatului: “Atunci programul e ceva mai uşor. Cu excepţia unei zile cu două antrenamente, în rest se ţine o singură şedinţă de pregătire pe zi. În timpul campionatului e deci ceva mai facil, îmi rămîne mai mult timp pentru mine”.

Bistriţa, propice performanţei

Bucureştean la origine, Ciprian încearcă la Bistriţa o mică nostalgie după forfota Capitalei. “Viaţa aici e foarte liniştită, nu ai agitaţia şi dinamismul din Bucureşti. Cu majoritatea colegilor mă văd şi mai ies în oraş. E normal, ei sînt cei mai apropiaţi de mine aici. Mai ieşi la o cafenea, dar cam atît, nimic spectaculos. Însă, din punct de vedere fotbalistic, Bistriţa este un oraş ideal pentru performanţă, fără lucruri care să te distragă”, spune deschis goalkeeper-ul de la tineret, care împarte acelaşi apartament cu colegul său de la Gloria, Cosmin Frăsinescu. “Ne descurcăm, dar normal că nu e ca acasă. Asta e, viaţa de fotbalist cere sacrifi cii.” Cu familia sa, Ciprian ţine strîns legătura. “Am un frate, Sorin, cu trei ani mai mare decît mine. Vorbesc des şi cu el, şi cu ai mei. Vin acasă în funcţie şi de cum joc, dacă joc aproape de Bucureşti, mai rămîn acasă după meciuri. Revin evident şi cînd sînt convocat pentru jocurile selecţionatei de tineret.”

Iubeşte o localnică

Majoritatea timpului, Ciprian şi-l pCiprian Tatarusanu si Ancaetrece alături de prietena sa, Anca. “Este din Bistriţa şi are cu un an mai puţin decît mine. Pot să spun că este persoana perfectă pentru mine, mă sprijină în tot ceea ce fac. Sîntem nedespărţiţi în majoritatea timpului.” Cei doi au împlinit recent, pe 23 februarie, 11 luni de cînd s-au cunoscut. Metoda perfectă de relaxare după un meci obositor este, pentru cei doi, vizionarea unui film împreună. “După joc, de obicei mă uit cu Anca la un fi lm, mai comentăm ce s-a întîmplat în timpul partidei, aşa ne relaxăm. Ultimul fi lm pe care l-am vizionat este “Mister Woodcock”, o comedie… sportivă. În general, însă, îmi plac filmele de aventură.” Alături de film, muzica este o altă pasiune majoră a lui Ciprian: “Am mai multe genuri preferate, muzica de club ocupă un loc fruntaş, dar evident depinde şi de ocazie ce ascult”. Şi cărţile îi fac cu ochiul portarului Gloriei, care mărturiseşte însă că programul încărcat din ultima vreme nu i-a mai permis să citească: “După antrenamente, unicul lucru la care te gîndeai era perna”.

Deşi fotbaliştii primesc multă atenţie, Tătăruşanu a rămas cu picioarele pe pămînt: “Sînt acelaşi om, publicitatea sau expunerea de care am avut parte în anumite situaţii nu m-a schimbat deloc”. Despre salariile fotbaliştilor, adesea exagerate, el crede că cel puţin la Bistriţa acestea sînt decente: “Al meu nu e exagerat, în general salariile de la Bistriţa sînt în limita bunului-simţ”.

Îi plac maşinile de teren

Deocamdată, Ciprian nu conduce, pentru că spune că maşina i-ar fi inutilă la Bistriţa: “Nu am carnet şi încă nu am de ce să conduc. Aici, în Bistriţa, chiar nu am ce face cu automobilul. Dar evident că îmi plac maşinile, în special cele de teren”. Vestimentar, elevul lui Sabău se împarte între ţinutele sport şi cele elegante: “Cînd merg la antrenamente, mă îmbrac sport, dar, cînd sînt cu prietenii, îmi place să mă îmbrac elegant”. Deşi mulţi dintre colegii lui de breaslă au diverse superstiţii înaintea jocului, Tătăruşanu n-are nici una specială: “Nu fac nimic deosebit, intru doar cu piciorul drept şi cam atît”.

Visează la Anglia

Ciprian nu şi-a stabilit încă ce va face după ce va încheia conturile cu fotbalul şi spune în glumă că va fi “broker”: “Poate mă fac broker, cine ştie? Glumesc, mai sînt o groază de ani pînă atunci şi nu se ştie ce intervine, ce idei îmi apar între timp”. Goalkeeper-ul a rămas fascinat de Anglia, încă de la amicalul pe care “tineretul” l-a disputat la Bristol cu selecţionata similară din Albion. Întrebat dacă şi-ar face acolo vacanţa, Ciprian e hotărît: “În Anglia mi-ar plăcea să plec şi acum, şi nu doar în vacanţă! M-am gîndit la o vacanţă pentru la vară, dar nu pot spune acum unde va fi , pentru că e Anca lîngă mine!”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here