SPECIAL / Cel mai echilibrat

Actualul sezon alBundesligii a dat pestecap toate calculele atîtîn ceea ce priveşte luptapentru primele poziţii,cît şi cea pentru evitarearetrogradării.

Campionatul german este considerat unul dintre cele mai puternice din Europa.În ultimii ani, Bayern München afăcut legea, în timp ce Schalke,Hamburg, Bayer Leverkusen sauWerder Bremen au terminat, în celfericit caz, pe un loc care asiguraprezenţa în Liga Campionilor.Sezonul acesta, toate calculelehîrtiei au fost date peste cap.”Nu s-a mai întîmplat aşa cevaniciodată în istoria Bundesligii.Bătălia pentru primele locuri seva da pînă la final, iar la retrogradareeste ceva de neînchipuit.Nouă echipe se luptă pentru aocoli cele trei locuri care duc înZweite Liga”, explică LaurenţiuReghecampf.

La vîrf, liderul Schalke a avutun parcurs inconstant în ultimelemeciuri, dar urmăritoarele nu aureuşit să profite. Werder Bremenşi VfB Stuttgart i-au imitat pefotbaliştii din Gelsenkirchen. Singuraechipă care a recuperat dinhandicap a fost campioana en titre,Bayern München, dar distanţafaţa de ocupanta primului loceste încă mare. Aşadar, bătăliapentru poziţiile 1-3, care asigurăprezenţa în Liga Campionilor, sedă între patru echipe. Acelaşi lucruse întîmplă şi pentru ultimulloc de Cupa UEFA. Nürnberg,Leverkusen, Hannover şi HerthaBerlin îşi dispută accesul în ediţiaviitoare a cupelor europene, şanselefiind aproape egale pentrucele patru formaţii.

Reghe e optimist. De la poziţia a noua începerăzboiul, cel pentru evitarea retrogradării.Nu mai puţin de nouăcluburi sînt implicate în aceastăluptă. Surprinzător, printre ele segăsesc şi două foste cîştigătoareale Cupei Campionilor, Hamburgşi Borusssia Dortmund. “HSV nucred că va retrograda. Cei de laHamburg şi-au revenit în acestretur, mai ales după victoriileobţinute în deplasare la Schalkeşi la Bremen. În schimb, BorussiaDortmund are probleme mari. Laei este un război psihic pentru cănu sînt obişnuiţi cu această situaţie.Din acest motiv sînt şansedestule ca Borussia să joace în ligaa doua sezonul următor”, spuneReghecampf. Mijlocaşul formaţieidin Aachen este mult mai optimistcînd vine vorba despre viitorulechipei sale în Bundesliga.”Noi avem un program mai uşordecît multe dintre contracandidatelenoastre şi cred că vomscăpa. Pentru noi a fost foarte importantăvictoria de la Cottbus,din urmă cu două etape. Acesteasînt meciurile pe care trebuie săle cîştigăm, cele cu formaţiile cucare ne luptăm pentru a rămîneîn prima ligă”, descrie Reghe situaţiaclubului Alemannia.

Miza pe Radu şi pe Munteanu. La Energie Cottbus lucrurile sînt puţin mai complicate. Valoarea majorităţii jucătorilor este sub nivelul primului eşalon. Astfel,toate speranţele în ceea ce priveşterămînerea echipei în Bundesliga se leagă de golgheterii SergiuRadu (foto dreapta) şi Vlăduţ Munteanu. “Se va juca pînă în ultimarundă pentru că diferenţele dintre echipe sînt foarte mici. În schimb, peste cîteva etape se vorcunoaşte cele patru, cinci formaţiicare se vor bate pînă la sfîrşit.În acest moment, şansele noastre sînt 50-50, dar ar fi crescut dacă nu ne bătea Alemannia Aachenacasă în urmă cu două runde”,povesteşte Munteanu.

Continuarea in Sportmagazin powered by Kicker de luni 19 martie 2007.

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...