SPECIAL/ ”ANDO IMPARAT” sau de ce merita “Falcosul” laurii de campion

0
173

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, este primul antrenor din istoria fotbalului romanesc ce a reusit sa castige eventul cu doua echipe diferite. Dupa ce a reusit performanta de a castiga cu Dinamo atat Cupa Romaniei cat si campionatul in stagiunea 2003/2004, “Falcosul” a reusit acelasi lucru in actualul sezon cu echipa din Cluj

Cu atat mai laudabila este performanta din stagiunea recent incheiata, cu cat presiunea pe umerii sai si a intregii echipe a fost enorma. Mereu presata de Steaua, echipa din Cluj a avut cateva momente in campionat in care putea ceda psihic, lucru ce ar fi avut repercusiuni imediata in clasament.

Din fericire pentru clujeni, Ioan Andone a reusit sa tina in mana vestiarul, desi jucatori ca Semedo, Fabbiani sau Trica si-au arata de multe ori frustrarea in timpul meciului sau in momentul in care erau schimbati.

Poate ca Andone merita mai mult ca orice antrenor eventul in acest an, mai mult ca un Marius Lacatus ce a reusit un parcurs incredibil in retur, sau ca Dan Petrescu, un antrenor ce a reusit sa faca la Urziceni “din tantar armasar”, strangand acelasi numar de puncte ca si Rapid si Dinamo, echipe cu un buget mult, mult mai mare decat echipa sa.

Un alt “merit” al lui Andone a fost ca s-a impus in fata jucatorilor, si nu a menajat “vedetele” lotului, Trica si Fabbiani luand loc pe banca de rezerve atunci cand evolutiile lor au lasat de dorit.

De apreciat este ca antrenorul “feroviarilor” nu s-a implicat in scandalurile din presa, desi poate ca multi ar fi cedat nervos dupa anumite partide, cum a fost cel din Ghencea sau cel cu Pandurii Tg Jiu.

Intr-un sport in care orice infrangere este dramatizata si resimtita, Ioan Andone a reusit sa impuna jucatorilor sai rautatea necesara de a lupta pana la capat, lucru ce nu s-a intamplat la celelalte echipe, Dinamo “cazand” dupa eliminarea din Cupa UEFA, Rapid dupa derbyul din Giulesti cu Steaua, iar Steaua, defapt singura contracandidata adevarat la titlu, s-a sufocat in “Groapa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here