SPECIAL / Abramovici si-a gasit… emirul

0
136

Patronul lui Chelsea ar putea avea concurenţă în Premier League. Emirul Dubaiului, Mohammed bin Rashid al-Maktoum vrea să preia pe Arsenal, iar în această situaţie, formaţia antrenată de Arsene Wenger va putea concura cu actuala campioană şi pe piaţa transferurilor.

După ce au renunţat la ideea de a cumpăra clubul englez FC Liverpool, compania Dubai International Capital (DIC), condusă de şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a anunţat că vrea să preia pachetul majoritar de acţiuni al clubului Arsenal Londra, deţinut în prezent de Peter Hill-Wood. Conform presei din Albion, arabul nu doreşte să transforme formaţia într-un “instrument” de marketing, ci vrea ca Arsenal să devină cea mai puternică formaţie din “Premier League”, iar banii să vină o dată cu performanţele. Aceeaşi gîndire au avut-o patronul lui Aston Villa, Randy Lerner, şi proprietarul lui West Ham, Eggert Magnusson. Cînd au cumpărat cluburile respective nu s-au gîndit la profit. Au dorit doar să se implice în fotbalul englezesc, banii cîştigaţi fiind consideraţi un bonus la munca depusă.

680 de milioane pentru Arsenal

La puţin timp după ce şi-a retras oferta pentru preluarea clubului Liverpool, emirul Dubaiului i-a propus lui Peter Hill-Wood, preşedintele lui Arsenal, 680 de milioane de euro în schimbul pachetului majoritar de acţiuni. “Tunarii”, după cum se ştie, au legături strînse cu Dubaiul, datorită contractului de sponsorizare cu puternicul concern “Emirates”, care a construit imensa arenă în valoare de 500 de milioane de euro. Spre deosebire de Liverpool, conducerea grupării londoneze nu a anunţat că este dispusă să vîndă, dar lipsa banilor şi concurenţa cu cei de la Chelsea şi Manchester United i-ar putea forţa să înstrăineze clubul. Mohammed bin Rashid al-Maktoum şi-a manifestat interesul pentru achiziţionarea lui Arsenal, mai ales datorită numărului mare de fani, facilităţilor de la stadion, dar şi din cauza stilului de joc atractiv al trupei lui Arsene Wenger. în cazul în care Arsenal va fi achiziţionată de emir, patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, poate spune că şi-a găsit “naşul”.
Principalul obiectiv al lui Mohammed, în cazul în care va deveni patronul “tunarilor”, este ca Arsenal să devină cel mai puternic club din Premier League. DIC vrea să ridice Arsenal pe cele mai înalte culmi, dintr-un motiv foarte bine întemeiat. DIC are business-uri în toată lumea, în domeniul entertainmentului, turismului, sportului, iar achiziţionarea unei grupări britanice de fotbal ar creşte brandul firmei arabe.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni, 12 februarie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here