Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

Spania zboara in finala

Reprezentativa Spaniei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal, după ce a învins, joi, cu scorul de 3-0 (0-0), selecţionata Rusiei, într-un meci disputat pe stadionul Ernst Happel din Viena, în semifinalele competiţiei.

Spania a fortat inca de la inceput

Prima ocazie a meciului a aparţinut spaniolilor în minutul 6 prin atacantul Fernando Torres. Acesta a şutat din marginea careului mic, din întoarcere, dar Akinfeev a respins cu piciorul. Primul şut al Rusiei spre poarta lui Casillas a fost expediat în minutul 16, prin Pavliucenko. Mingea trimisă de la 25 de metri a trecut peste poarta iberică.

David Villa s-a rupt

În minutul 35, Luis Aragones a fost nevoit să facă prima schimbare, golgheterul actualei ediţii a Campionatului European, David Villa, fiind nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări. În locul său a intrat mijlocaşul echipei Arsenal, Cesc Fabregas.

1-0 Ole! 2-0 Ole! 3-0 Ole!

Spania a deschis scorul în minutul 50 prin Xavi. Iniesta a centrat din interiorul careului de 16 metri, iar Xavi Hernandez, venit din linia a doua, a reluat din 10 metri dintre fundaşii centrali ruşi pe lângă Akinfeev.

Guiza a dus scorul la 2-0 în minutul 74. Fabregas a trimis o pasă lobată peste întreaga apărare a Rusiei, Guiza a dejucat pasul la ofsaid, iar din 13 metri l-a lobat elegant pe Akinfeev, spre bucuria prinţului Felipe, care şi-a îmbrăţişat soţia, pe prinţesa Letizia.

Scorul a devenit 3-0 pentru Spania în minutul 8, atunci când Fabregas a pătruns pe partea stângă, a centrat pe jos în careu, Silva a înscris de la 12 metri în stânga lui Akinfeev. După primirea celui de-al treilea gol, suporterii ruşi au început să părăsească tribunele.


Rusii, cata frunza si iarba, au dominat fondul sonor

Deşi erau multe locuri libere în peluza ocupată de suporterii spanioli, organizatorii au anunţat că partida s-a disputat cu casa închisă, la meci asistând 51.428 de persoane. Cei 20.000 de fani ruşi din tribunele stadionului Ernst Happel, de două ori mai numeroşi decât ibericii, nu au avut probleme în dominarea fondului sonor.

Citeste mai multe!