SPANIA/ Pe urmele urziceniului

Aparent invincibilă, armata de supervedete a Realului trebuie să treacă în week-end de câmpul minat de pe „Pizjuan”. Dacă Madridul pierde, înfrângerea Urziceniului de acum două săptămâni devine cu atât mai scuzabilă.

Meciurile tari se ţin lanţ atât pentru gazdelede la Sevilla cât şi pentru vizitatorii „galactici” de la Real Madrid. După duelurile europene cu Glasgow Rangers, respectiv Olympique Marseille, cele două forţe ale Spaniei îşi dau întâlnire, la finalul săptămânii, pe „Ramon Sanchez Pizjuan”, joc contând pentru etapa a VI-a a Primerei Division.

Este încă devreme în campionat, aşa că nu se poate vorbi de un meci capital, însă va fi cu certitudine un meci pe muchie de cuţit. Şi asta deoarece toate lumea vrea să bată Realul, iar Realul vrea să bată pe toată lumea. Numai că Sevilla are acel ceva care o separă de pluton, şi acel ceva cu care poate învinge Madridul. N-ar fi prima dată.

În ultimii trei ani, Sevilla şi Real Madrid s-au războit de zece ori. Au fost opt partide în Primera Division şi două în Supercupa Spaniei, ediţia 2007, trofeu care le-a revenit andaluzilor după două victorii, 1-0 acasă şi 5-3 pe „Bernabeu”. Cu un potop de goluri s-a lăsat şi în campionat, unde victoriile s-au distribuit democratic, patru la „los blancos”, patru la „rojiblancos”: 40 de reuşite, adică în medie cinci pe meci! Are cineva curaj să parieze pe o remiză albă în următoarea confruntare? Ar fi incredibil să avem un meci banal, după asemenea torente ofensive.

Deşi pare hazardat să faci pronosticuri la un joc precum Sevilla – Real Madrid, este clar că gazdele sunt capabile să dea o grea lovitură candidaturii la titlu a trupei lui Pellegrini. Cu Luis Fabiano care înscrie de două ori dintr-o ocazie şi jumătate, cu Freddy Kanoute în coasta fundaşilor madrileni, şi împinsă de la spate de un „Pizjuan”.

Programul etapei a VI-a

Xerez – Malaga
Villarreal – Espanyol
Tenerife – Deportivo
FC Sevilla – Real Madrid
Valladolid – Athletic Bilbao
Sporting Gijón – Mallorca
Getafe – Osasuna
Atletico Madrid – Zaragoza
Racing Santander – Valencia
Barcelona – Almería