SPANIA/ Conflict Bosniac

Campioana europeană îşi deschide campania de calificare la Mondialul sud-african la Murcia, contra Bosniei, o echipă recunoscută pentru spiritul său de luptă şi care i-a luat două puncte în precedentele preliminarii ale CM!

La două luni de la cîştigarea Campionatului European, Spania reintră în arenă, miza fiind calificarea la Mondialul din 2010. Pe banca ibericilor nu se mai află „înţeleptul” Aragones, ci un antrenor mai tînăr şi la rîndul său extrem de reputat, Vicente del Bosque, care la începutul anilor 2000 făcea furori cu Real Madrid.

Chiar dacă, la primul meci în mandatul lui Del Bosque, Spania (în continuare fără Raul) a umilit Danemarca la Copenhaga (scor 3-0), disputa cu Bosnia se anunţă o poveste cu totul şi cu totul diferită. Balcanicii şi-au cîştigat deja respectul spaniolilor după ce în preliminariile la ultima Cupa Mondială le-au smuls două remize: un 1-1 la Zenica, în 2004, tot în startul calificărilor, repetat în vara lui 2005 la Valencia!

În plus, multă lume vede Bosnia drept arbitrul – dacă nu chiar revelaţia – grupei a cincea, din care mai fac parte Turcia, Belgia, Estonia şi Armenia. Salihamidzic & Co. au terminat pe trei amintita campanie pentru CM 2006, la doar patru puncte sub Spania.

În afară de experienţa acumulată recent, Bosnia mai are un atu important împotriva campioanei continentale: noul său tehnician, Miroslav Blazevic, cel care ghida Croaţia la „bronzul” mondial în 1998.

La casele de pariuri, victoria Spaniei este cotată cu 1.20, banii adevăraţi fiind aduşi de un egal (5.40) sau un succes al gazdelor (12.00). Luînd în calcul antecedentele, o „surpriză” nu este exclusă!