Snooker: Neil Robertson a castigat Open-ul Tarii Galilor

Revelaţia Open-ului Ţării Galilor, englezul Andrew Higginson, a fost învins în finală de australianul Neil Robertson (foto), locul 13 mondial, cu 9-8.

Venit practic de nicăieri şi considerat cu una din cele mai mici şanse la câştigarea turneului, Andrew Higginson a făcut victimă după victimă la Newport, în Open-ul Ţării Galilor, şi părea la un moment dat în stare să câştige şi finala cu Neil Robertson dar până la urmă australianul, mai experimentat, s-a impus după un joc decisiv.

După 5-2 cu Marco Fu, 5-3 cu John Higgins, 5-1 cu Michael Judge, 5-1 cu Alister Carter şi 6-3 cu Stephen Maguire, Higginson a revenit de la 2-6 în finala cu Robertson, a câştigat cinci jocuri consecutive, a condus cu 7-6 dar până la urmă a cedat cu 8-9.

în jocul decisiv, Robertson a reuşit 62 de puncte consecutive moment în care era evident că australianul nu mai poate pierde iar Higginson, într-un gest care i-a crescut şi mai mult popularitatea, a aruncat prosopul recunoscându-se învins.

Pentru iubitorii snooker-ului urmează Open-ul Chinei între 25 martie şi 1 aprilie, ultima mare competiţie înainte de Campionatul Mondial care va debuta pe 21 aprilie, finala urmând a se încheia pe 7 mai.

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...