Simona Halep s-a decis: ”Nu intenționez să joc la US Open”

Românca a spus acest lucru agenției Reuters, dar și-a lăsat o mică portiță de a reveni asupra deciziei, ceea ce e însă aproape imposibil de crezut că se va întâmpla.

Având în vedere condiţiile prezentate în anunţul US Open din această dimineaţă, astăzi, nu intenţionez să joc la New York“, a spus Halep, într-o declarație de presă Totuşi, Halep a precizat că poate să-şi reconsidere poziţia în cazul în care situaţia se îmbunătăţeşte până la termenul de acceptare pe tabloul principal, de la jumătatea lunii iulie. De asemenea, a spus că a informat Federaţia de Tenis din Statele Unite şi circuitul WTA  despre decizia ei. “Aş dori să subliniez că decizia mea nu este bătută în cuie”, a adăugat românca.

Organizatorii au relaxat puțin măsurile sanitare

Organizatorii US Open au anunțat miercuri măsuri sanitare mai relaxate decât s-a sugerat iniţial. În loc de un singur hotel pentru toți participanții, cu posibilitatea de a găzdui un singur om din staff, USTA le oferă sportivilor posibilitatea de a închiria un apartament în Manhattan sau de a rezerva o cameră suplimentară (plătită de sportiv) pentru persoanele însoţitoare.

Sosirea în orașul New York se poate face folosind mijloacele proprii şi nu exclusiv cu chartere. La complexul de la Flushing Meadows se va ajunge cu autobuze de 55 de locuri, pe jumătate ocupate şi dezinfectate înainte şi după fiecare călătorie. De asemenea, accesul la sălile de antrenament şi fitness va fi controlat şi trebuie rezervat. Duşurile vor fi permise la arene, dar sub rezerva respectării regulilor de distanţare.

Nu vor exista calificări

Din păcate pentru jucătorii mai slab clasați, implementarea acestor măsuri stricte va avea consecinţe directe asupra formatului turneului. Organizatorii au anunţat că nu vor fi calificări pe tablourile de simplu, compuse din câte 128 de jucători. Cele de dublu vor fi formate din câte 32 de perechi, alese pe baza clasamentelor.

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...