Simona Halep, la plecarea spre Dubai: ”Nu mă gândesc la retragere, însă sunt pe final”

Simona Halep, a doua jucătoare a lumii și principala favorită a turneului care va începe luni la Dubai a plecat vineri din București spre Emirate.

La Aeroportul Otopeni, Simona a fost foarte volubilă. Chiar dacă anul acesta a plecat cam cu două zile mai târziu spre turneele de la Dubai și Doha – de regulă plecarea avea loc miercurea, pentru a putea face câteva antrenamente de acomodare cu suprafața de joc – Simona e încrezătoare în șansele de a repeta parcursul bun avut în alți ani. “Cele mai frumoase amintiri din Golf sunt legate de când am câştigat turneul de la Dubai şi cel de la Doha. Sunt două turnee care îmi plac şi sper să fac rezultate bune şi de data asta. Ca de fiecare dată plec cu gânduri bune, gânduri pozitive. M-am pregătit foarte bine, sunt încrezătoare, vedem ce va fi. A fost foarte bine să mă pregătesc acolo înaintea începerii sezonului pentru că mi-a prins bine în Australia. Sper ca şi acum să îmi meargă bine la Dubai pentru că îmi plac condiţiile de acolo”, a declarat Simona Halep la plecare, conform Agerpres.

Simona Halep: ”Nu mă gândesc la retragere, dar sunt pe final”

Întrebată dacă se simte ca o veterană printre mai tinerele adversare, Simona Halep a declarat că încă nu se gândește la retragere, chiar dacă e posibil să nu mai joace mulți ani. “Am 28 de ani, fac 29 anul ăsta… e normal să fiu pe final de carieră. Am deja 10 ani sau chiar mai mult. Dar nu mă gândesc la retragere. Însă sunt pe final“, a mai spus Halep.

Din păcate, în această iarnă Simona Halep a luat o decizie inexplicabilă, cel puțin pentru noi, cei din afară: a renunțat la preparatorul fizic Theo Cercel. Care nu era doar unul dintre cei mai vechi componenți ai echipei sale, dar este și unul dintre cei mai bine cotați preparatori fizici din tenisul mondial. Problema majoră nu ar fi că Simona s-a despărțit de el, deși ar fi de ajuns să fie și doar atât, dar ea până în acest moment nu și-a angajat alt preparator fizic! Ceea ce în tenisul mondial, de fapt în sportul de mare performanță, de cea mai mare performanță, adică în ”liga” în care joacă Halep, este o greșeală colosală.

Un sportiv nu se poate pregăti fizic de capul lui, după ce a învățat de la un preparator sau altul, după ce vede de pe net sau după ce mai află din sala de forță. Un sportiv de mare performanță are nevoie în permanență de persoana aia antipatică în care se transformă preparatorul fizic atunci când îl împinge să-și depășească limitele astfel încât în cele mai grele momente din meci aerul să nu devină amar și deplasarea să nu fie un chin. Din păcate, așa cum a declarat la plecare, Simona și-a făcut singură pregătirea fizică și tare mi-e teamă să nu simtă pe propria piele ce înseamnă asta începând cu al treilea meci de la Dubai, pentru că primele două le mai poți păcăli, dar pe urmă vine greul, pentru că se adună oboseala. “Nu pot să zic că e greu sau uşor fără preparator fizic. Am făcut singură pregătirea fizică în perioada aceasta. Am avut nevoie de un pic de timp să îmi reaşez exerciţiile şi vom vedea ce urmează. Am fost acasă în ultimul timp, m-am bucurat de aceste zile şi m-am resetat ca să zic aşa”, a încheiat Simona Halep.

Stiri recente

Sinner, în finală la Beijing, după ce l-a învins pe Alcaraz

Jannik Sinner va juca în finala turneului de la Beijing împotriva lui Daniil Medvedev, după ce a dispus de...