Sfatul lui Gica Craioveanu: Pariati pe Spania!

Fostul atacant al lui Real Sociedad, Villarreal şi Getafe, Gică Craioveanu, vede Spania favorită la Cupa Mondială din 2010, şi spune că se aşteaptă ca în meciul de diseară, de la Istanbul, campionii europeni să nu acuze presiunea tribunelor.

“Otomanii au rămas la fel de redutabili ca la Euro 2008. Chiar în meciul de la Madrid, până la golul Spaniei, a fost o uşoară superioritate turcă. Cu toate astea, nu cred că ibericii vor fi intimidaţi la Istanbul de public. Sunt fotbalişti experimentaţi, au jucat meciuri importante, atât la nivel de club cât şi de naţională. Sunt jucători care au experienţă, nu îi mai surprinde nimic. În momentul actual Spania joacă cel mai frumos fotbal din lume şi cred că poate lua Cupa Mondială din 2010 dacă se menţine aşa”, a spus Gică exclusiv pentru Sport Magazin.

“Înfrângere copilărească”

Simbolul Universităţii Craiova a vorbit şi despre înfrângerea României cu Serbia, de la Constanţa. “Am văzut meciul cu Serbia. Nu trebuia să îl pierdem, am încasat golurile pe faze fixe şi pe greşeli individuale, nişte erori ca în curtea şcolii. Puţină calitate la sârbi, n-am văzut un jucător să dribleze unu-doi de la noi, să aibă o acţiune mai acătării. În schimb mi-a plăcut cum au stat în teren, disciplina lor tactică, felul lor de a juca, i-au blocat foarte bine pe Florin Costea şi Mutu, oamenii noştri cei mai periculoşi.”

“Tănase a avut un tupeu fantastic”

Dintre tricolori, Craioveanu l-a remarcat şi pe Cristi Tănase de la FC Argeş: “Tănase, puştiul ăsta, a avut un tupeu fantastic, mi-a plăcut mult. De asemenea mi-au plăcut evoluţia lui “Guriţă” şi urcarea lui Costea la mijlocul terenului. a fost parcă singurul om capabil să dea o pasă între linii, să mişte ceva acolo. Şi Nicu trebuia probabil băgat, era copilul şi iluzionat după ce l-am naturalizat, dar respect decizia lui Piţurcă, el ştie mai bine ce are în mâini acolo.”

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...