SERIE A/ Walter se intoarce acasa

După un start bun în campionat (1-0 cu Genoa), Catania lui Zenga şi Dică încearcă să speculeze în etapa a doua „racordajul” slab al Interului. Antrenorul „elefanţilor” va fi protagonistul unei reveniri emoţionante pe „Meazza”, acolo unde a scris istorie între buturile „nerazzurrilor”.

În această a doua rundă de Serie A, campioana primeşte vizita unei formaţii care sezonul trecut s-a salvat pe ultima sută de metri. Nu pare o întîlnire prea echilibrată şi impulsul firesc este să le acordăm credit gazdelor. Ca o confirmare, în precedentele patru dueluri directe, consemnate în ultimele două campionate, Catania a fost un generos furnizor de puncte pentru milanezi. Atît de generos, încît li le-a cedat pe toate: 1-2 şi 2-5 în 2006-2007, respectiv un dublu 0-2 în 2007-2008.

Cu toate acestea, începutul slab al trupei lui Mourinho, doar egal pe „Marassi” cu Sampdoria, are darul de a-i stimula pe vizitatori. În virtutea transferurilor operate în vară (foarte important, Quaresma ar putea juca în week-end), toată lumea se aştepta ca Inter să defileze, însă omogenizarea, iată, pretinde timp. Chiar dacă se întoarce acasă la 14 ani de la ultima sa paradă pe „Meazza”, Zenga nu va precupeţi nici un efort să îşi învingă echipa de suflet, în timp ce pentru orgoliul lui Mourinho încă un pas fals în campionat ar fi prea mult.