Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

SERIE A/ Va rezista Walter Zenga in Serie A?

Catania a riscat aducînd la timona „elefanţilor” un antrenor fără carte de vizită în Il Calcio. Rămîne de văzut dacă „Spirderman” va repeta în Serie A figura frumoasă făcută în Estul Europei

Tehnician şcolit la Coverciano, Walter Zenga se află totuşi pe un teren străin cînd vine vorba de a antrena în Serie A. Cu Catania, el îşi face pionieratul în primul eşalon valoric italian, pe CV-ul său de antrenor mai figurînd doar o experienţă neglijabilă în Cizmă, acum opt ani, la o grupare de amatori, Calcio Brera. În rest, scrisorile de recomandare pentru Zenga vin din Estul Europei: Naţional, Steaua, Steaua Roşie Belgrad. În nici un caz Gaziantepspor sau Dinamo, unde legendarul goalkeeper n-a rupt gura tîrgului.

Acum, antrenorul care în urmă cu puţin timp se autopropunea pe „San Siro” în locul lui Mancini a făcut un pas imens în carieră. Sigur, Catania nu este Milano, este o echipă de pluton în Italia, care trăieşte permanent sub ameninţarea retrogradării. Dar de salvarea sicilienilor depinde probabil viitorul lui Zenga ca antrenor în Italia. Sub Etna, atmosfera este mai mereu încinsă, însă Zenga, cu ştiinţa lui excelentă a jocului de calcio, „furată” de la Trapattoni, poate fi omul echilibrului.

Un test mare îl aşteaptă în această săptămînă, cînd are loc derby-ul local cu Palermo. Urmează vizita lui Lazio, o deplasare la un Udine ambiţios, dar şi, pe finalul sezonului, vizite la Juve, respectiv AS Roma. Tot cu oamenii lui Spalletti Catania va disputa în curînd şi semifinala Cupei Italiei. La primul lui sezon ca antrenor în Serie A, Zenga poate scrie istorie: să salveze Catania şi să joace cu ea finala Cupei. Va reuşi?

Citeste mai multe!