Serie A/ Ronaldo, in pragul retragerii!

0
95

Abonat de luni bune la infirmeria de pe “San Siro”, brazilianul Ronaldo este tentat să se retragă din fotbal la sfîrşitul sezonului, potrivit unor informaţii care au răzbătut din curtea lui AC Milan.

“Dinţosul” a avut pînă acum un sezon de coşmar, în care momentele de lumină au fost o raritate. Fotbalistul de 31 de ani a ratat prima parte a sezonului (inclusiv Campionatul Mondial al Cluburilor) din cauza unei probleme la coapsă şi a căutat ajutor de specialitate în Brazilia, ceea ce i-a afectat relaţia cu personalul medical de la Milan.

După tratamente interminabile, starul Seleçao a revenit “la birou” luna trecută, în etapa a 18-a, în care a contribuit cu o “dublă” la victoria asupra lui Napoli, 5-2. Cu toate acestea, problemele au reapărut împotriva Sienei, acum două runde, cînd Ronaldo s-a văzut nevoit să rămînă la cabine după 45 de minute. Miercurea trecută, la trei minute după ce a intrat în restanţa cu Livorno, “Ronnie” a căzut fulgerat în urma unui contact. A părăsit terenul pe targă, cu ochii inundaţi de lacrimi. Verdictul medicilor, necruţător: ruptură a tendonului rotulian de la genunchiul stîng! A doua zi, Ronaldo a zburat la Paris, pentru a fi operat de aceeaşi echipă care l-a “reparat” şi acum opt ani, la cealaltă accidentare majoră a carierei. “Va sta pe tuşă între opt şi zece luni”, a precizat reputatul doctor Pietro Volpi.

Milan ezită să-i ofere un nou contract

În condiţiile în care contractul său expiră în vară, Ronaldo spera la un angajament nou, dar s-a lovit de reluctanţa oficialilor lombarzi, care nu sînt dispuşi să-i ofere un nou angajament decît dacă îşi va depăşi problemele fizice.

Ieşirea la rampă a tînărului Paloschi, dar şi forma impresionantă arătată de Pato au umbrit şi mai mult viitorul lui Ronaldo la club, ceea ce i-a provocat o veritabilă depresie “Dinţosului”. “Diavolul” i-a găsit deja un înlocuitor lui Ronaldo – este vorba de Didier Drogba, ivorianul anunţînd recent că la finalul sezonului va alege între Milan şi Barcelona, iar gruparea lui Berlusconi are, pare-se, prima opţiune.

Accidentările majore din cariera lui Ronaldo

21 noiembrie 1999: Ruptură a unui tendon de la genunchiul drept, într-un meci Inter – Lecce. Este operat şi stă pe bară cinci luni.

12 aprilie 2000: Suferă o recidivă la cîteva minute după revenirea pe gazon, într-un meci de cupă cu Lazio. Este operat de două ori şi se întoarce abia în 2002.

13 februarie 2008: Ruptură a tendonului rotulian de la genunchiul stîng, contra lui Livorno. Perioada estimată de recuperare: 10 luni.

           

Continuarea in numarul 98
(19 – 25 februarie 2008)
Sport Magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here