SERIE A/ Proba de fair-play a lui Lazio

0
128

Miercurea trecută, Lazio a dat o lovitură grea şanselor la titlu ale Romei, prin victoria dramatică (3-2) obţinută în “Derby della Capitale”. În weekend, pe “Olimpico” vine Inter, dar oare vor avea oamenii lui Delio Rossi aceeaşi motivaţie de a învinge? Este o întrebare care se naşte fi resc, nicidecum una insinuantă. Prin succesul obţinut eroic în faţa Romei, se poate spune că Lazio şi-a făcut norma pe acest sezon. Un loc de Cupa UEFA este un fel de “fata morgana” pentru biancoceleşti, aşadar despre o motivaţie specială pe acest fi nal de stagiune nu se poate vorbi în tabăra lazială. Deci, de ce s-ar forţa “acvilele” în lupta cu formaţia care le poate face cea mai mare bucurie, privînd Roma de “lo scudetto”?

Pentru necunoscători, e poate un raţionament simplist, un scenariu de presă. De acord, în orice alte circumstanţe, nu şi în contextul rivalităţii imense dintre Lazio şi Roma. Una dintre cele mai mari adversităţi, la nivel de club, din lume. Dacă nu credeţi, interesaţi-vă ce a fost săptămîna trecută la Roma, după derby. Cînd fanii lui Lazio au sărbătorit de parcă favoriţii tocmai cîştigaseră Liga Campionilor. Cînd pe străzile Cetăţii Eterne numai linişte n-a fost.

AS Roma, care joacă în aceeaşi rundă la Cagliari, va urmări cu nervozitate desfăşurarea jocului de pe “Olimpico”, ştiind probabil că Lazio n-a mai bătut Interul acasă de cinci ani, cînd se impunea la limită, 2-1. Radu Ştefan şi ai lui au însă cinci victorii la rînd pe propriul teren în campionat, pe cînd Interul n-a mai bătut în deplasare în Serie A din februarie, de la un 2-0 cu Catania. În aceste condiţii, un succes al “nerazzurrilor” la Roma ar fi unul neaşteptat şi cumva suspect. În tur, în jocul reprogramat după moartea tragică a lui Gabriele Sandri, a fost 3-0 pentru Inter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here