Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

SERIE A/ Paine si circ

Săptămână plină în Serie A, cu două etape în cinci zile. Chiar dacă derbyurile lipsesc, meciurile încinse sunt o constantă, pornind de la Fiorentina -Sampdoria şi Genoa – Juventus, până la Catania – Roma.

Fiorentina – Sampdoria 1x, sub 2.5 goluri

După două 1-0 cu Palermo şi Cagliari, echipa lui Mutu caută a treia victorie pe „Artemio Franchi” în noul sezon, în faţa trupei lui Antonio Cassano, care a plecat şi ea lansat în această ediţie. Duelul pare extrem de strâns, dacă cercetăm scorurile din ultimele două sezoane: 1-0 şi 1-0 pentru Fiorentina în 08/09, respectiv 2-2 şi 2-2 în 07/08. Rămâne de văzut dacă toscanii vor bifa al şaptelea meci fără înfrângere contra Doriei.

Genoa – Juventus x2

Genoa, citiţi mai jos, este pretendentă pe termen lung la titlu, în timp ce Juventus este creditată în ediţia 09/10 cu cele mai mari şanse de a merge până la capăt cu Inter. Şi cum nu ai voie să pierzi puncte în startul sezonului, pentru a nu ieşi de pe curs, „Bătrâna Doamnă” este obligată la un rezultat pozitiv pe „Marassi”. Ambele formaţii au defilat în primele trei runde, şi, interesant, fiecare are înaintea jocului de miercuri un procent de 100% acasă, respectiv în deplasare. Genovezii au învins Roma (3-2) şi Napoli (4-1) iar Juve a incendiat de două ori Cetatea Eternă (3-1 cu Roma, 2-0 cu Lazio). Balanţa pare să atârne spre Juve.

Catania – AS Roma X

Roma favorită? Mai gândiţi-vă. Prospeţimea fizică ar putea avea un cuvânt greu de spus pe „Stadio Angelo Massimino”, în condiţiile în care „giallorossi” se vor afla la al cincilea meci oficial în interval de 14 zile. La acest factor se adaugă şi atmosfera incendiară pe care o creează suporterii Cataniei la asemenea meciuri. Roma şi Catania se cunosc în detaliu, după ce s-au întâlnit de opt ori din 2006 încoace, inclusiv în Cupa Italiei. Ei bine, în patru vizite lângă Etna, Totti & Co. nu au reuşit decât o victorie, 2-0 în 2007. În următorii doi ani, Catania a scos două remize şi a bătut în turul sezonului precedent cu 3-2.

Grifonul ţinteşte „lo scudetto”

GENOA Nu, nu este o glumă. Pe „Marassi”, rezultatele bune din Serie A şi participarea în grupele Europa League au făcut să se vorbească despre un obiectiv extrem de îndrăzneţ: cucerirea titlului! „Diferenţa între noi şi Inter, Milan şi Juve este făcută de expunere şi de marketing, adică de bani. Însă la un moment dat vom lua şi noi titlul. Până atunci, trebuie să muncim din greu”, a afirmat preşedintele Enrico Preziosi, care a mai spus că ar fi fericit să îl aibă în echipă pe Antonio Cassano, starul rivalei locale Sampdoria.

Etapa a V-a

Atalanta – Catania
Bari – Cagliari
Bologna – Livorno
Fiorentina – Sampdoria
Genoa – Juventus
Inter – Napoli
Lazio – Parma
Palermo – Roma
Siena – Chievo
Udinese – Milan

Etapa a VI-a

Catania – Roma
Chievo -Atalanta
Juventus – Bologna
Lazio – Palermo
Livorno – Fiorentina
Milan – Bari
Napoli – Siena
Parma – Cagliari
Sampdoria – Inter
Udinese – Genoa

Citeste mai multe!