SERIE A/ Mourinho, sageti spre Shevchenko si Milan

0
151

Interistul n-a rămas impasibil la transferul fostului său elev de pe “Stamford Bridge”, Andrei Shevchenko, la marea rivală Milan. “nu l-am cerut eu la Chelsea şi n-a fost niciodată prima mea opţiune, dar îi doresc tot binele din lume”, spune causticul Mourinho

Deşi mai sînt patru etape pînă la derby-ul oraşului Milano, portughezul de la cîrma “nerazzurrilor” a “pregăteşte terenul” în stilul său inconfundabil. Chiar dacă declaraţiile sale recente au fost învăluite de diplomaţie, toată lumea a citit printre rînduri ceea ce era de citit. Mai ales că, ştim cu toţii din perioada Chelsea, Mourinho este as în jocurile psihologice. Ultimul pretext: revenirea lui Andrei Schevchenko la AC Milan, rivala de moarte a “Beneamatei”. Ucraineanul i-a fost elev la Londra din 2006 pînă în toamna lui 2007, iar “The Special One” a găsit de cuviinţă să comenteze întoarcerea lui “Sheva” în Italia şi să explice cauzele eşecului acestuia în Premier League.

“La Milan era ca un prinţ iar la Chelsea aveam o filosofie diferită, fără prinţi. Fiecare trebuie să muncească la fel de tare şi fiecare trebuie să arate că merită să joace. Probabil şi-a pierdut încrederea în sine.”

A fost moftul lui Abramovici

Mourinho a confirmat zvonurile conform cărora nu el a comandat transferul lui Shevchenko la Chelsea, care a costat 45 de milioane de euro! “Conducerea mi l-a propus şi eu am spus da pentru că are calitate, dar mereu a fost a doua opţiune. Cred că poate redeveni un jucător de înaltă calitate. Adevărul este că n-am avut nici o problemă cu el şi îi doresc tot binele în viitor.