Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Serie A/ Il Calcio, in zodia derby-urilor

Serie A ne răsfaţă în această săptămînă cu două etape savuroase, ambele programînd derby-uri fundamentale în Il Calcio: Lazio – Roma, respectiv Inter – Juventus

Derby della capitale

În runda 29, de la mijlocul săptămînii, avem parte de primul „şoc”: duelul dintre Lazio şi AS Roma, două echipe care se bat de aproape un secol pentru supremaţie în Cetatea Eternă. Duşmănia de moarte dintre „acvile” şi „capitolini” este proverbială şi va arunca din nou în aer „Olimpico” şi împrejurimile. Carabinierii sînt în alertă, pentru că atît ultraşii laziali cît şi cei „giallorossii” sînt pregătiţi să declanşeze războiul, nu doar între ei, ci şi contra poliţiei, aşa cum s-a întîmplat, cu grave urmări, în 2004. Derby-ul oraşului Roma marchează un moment special pentru conaţionalul nostru Ştefan Radu, tînărul internaţional român urmînd să evolueze pentru prima dată în această confruntare de tradiţie a fotbalului din Cizmă de la transferul său la Lazio.

„Biancoceleştii” şi-au ratat sezonul, dar o victorie cu Roma ar transforma în amănunt acest aspect, mai ales că un asemenea deznodămînt ar scoate efectiv trupa lui Spalletti din lupta pentru titlu. În tur: Roma – Lazio 3-2.

Derby dItalia

„San Siro” este sub şoc de marţea trecută, cînd campioana Italiei a fost eliminată din Champions League, eşec care a detonat „bomba”: Mancini a anunţat că pleacă la fi nele sezonului! Pentru tehnicianul „nerazzurrilor”, cucerirea unui nou scudetto ar reprezenta cîntecul de lebădă, iar jucătorii şi întregul staff îşi propun să ia titlul în cinstea antrenorului, convingîndu-l, poate, să revină asupra deciziei luate. Dacă ne uităm la clasament, Inter pare favorită la titlu, dar un eventual eşec în faţa juventinilor, pe acest fi nal de sezon, poate reprezenta un stimulent nesperat pentru Roma. „Bătrîna Doamnă” are experienţa marilor dueluri şi ştie să profi te de slăbiciunea adversarului, astfel că orice este posibil în Derby dItalia. În tur: Juventus – Inter 1-1..

Citeste mai multe!