SERIE A/ Etapa a 30-a: Deplasari-capcana

0
102

După pauza ocazionată de preliminariile Cupei Mondiale, Serie A revine cu etapa a 30-a. Faţă de Juve, care o găzduieşte pe codaşa Chievo, Inter are o deplasare grea la Udinese, sfert-finalistă în Cupa UEFA. Fiorentina trebuie să învingă la Bergamo pentru a ţine pasul cu Genoa

Nouă etape au mai rămas din această ediţie a Serie A, iar situaţia din clasament anunţă un final de sezon fascinant. La vârf, Juventus (62 de puncte) este singura echipă care îi mai poate pune probleme Interului (69). Ecartul nu este imens, mai ales că urmează duelul direct, programat pe 18 aprilie, ce poate întoarce roata în lupta pentru titlu. Milan, a treia clasată cu 55 de puncte, este la ani lumină de marea rivală din oraş şi se va concentra să nu scape locul de Champions League. Prin urmare, pariaţi 1 pe meciul “rossonerilor” cu Lecce de duminică. Pe locul patru o regăsim pe Genoa, marea revelaţie a sezonului în Cizmă. Fosta grupare a lui Sava şi Mihalcea, promovată în 2007-2008, este pe un incredibil loc 4 şi dacă se va menţine aici, va intra în calificările competiţiei de top a Europei. Aşadar, 2-ul este recomandabil pentru deplasarea pe terenul “lanternei” Reggina.

Inter şi Fiorentina, “ieşiri” grele

Adversara directă a Grifonului, Fiorentina lui Mutu, joacă la Bergamo cu Atalanta. Toscanii nu s-au mai impus contra “Orobicilor” din 1995, iar gazdele au în acest sezon zece victorii acasă, suficiente motive ca să optaţi pentru 1x. Acelaşi pronostic aplicat la Udinese – Inter s-ar putea dovedi profitabil. Spre deosebire de “nerazzurri”, friulanii au rămas în Europa iar de trei luni sunt imbatabili acasă în Serie A. La gazde nu va evolua portarul titular, Handanovic (accidentat). O eventuală alunecare a liderului poate fi speculată de Juventus, care nu se poate împiedica de Chievo.

Napoli, fără victorie din ianuarie!

La Roma, revenirea lui Totti şi problemele Bolognei par să fie ingredientele unei victorii a “lupilor” pe Olimpico. Torino, care şi-a schimbat recent antrenorul, este outsideră la Palermo, o soartă similară părând să aibă Catania la Cagliari.

Napoli nu a mai câştigat în campionat de pe 11 ianuarie, aşa că orice punct scos pe “Marassi” cu Sampdoria intră la “surprize”. În fine, Siena – Lazio aduce duelul Codrea – Radu Ştefan şi sperăm să îi vedem la lucru pe amândoi conaţionalii noştri. Lazialii s-au impus la scor de forfait în tur, 3-0, şi cel puţin o remiză le stă la îndemână şi acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here