SERIE A/ ”El Chino”, tentat sa revina acasa

Împrumutat de Inter la Torino, atacantul uruguayan Alvaro Recoba ar putea opta să revină în ţara natală la sfîrşitul sezonului, în loc să se întoarcă pe „San Siro”

Odinioară preferatul lui Massimo Moratti şi jucătorul cu cel mai mare salariu din lume, Recoba a simţit pe pielea lui nebunia din fotbalul modern. „Plombele” aduse obsesiv lotului lui Inter la fiecare cîteva luni i-au redus progresiv şansa de a fi titular, şi în vara lui 2006, după un deceniu la Milano, „El Chino” a plecat spre zări mai primitoare. Un împrumut la Torino, club respectabil în Serie A, părea cea mai bună opţiune: aici avea să joace din primul minut şi să redescopere bucuria fotbalului.

După un start promiţător la gruparea „granata” (cu o „dublă” memorabilă în Coppa Italia contra Romei), Recoba a căzut însă iar victimă accidentărilor, care i-au păgubit mereu talentul, şi n-a avut impactul dorit pentru „Il Toro”.

Acum trei etape, enervat că antrenorul Novellino l-a scos de pe teren la 1-1 cu Catania, Alvaro a făcut o scenă urîtă, şi-a ignorat tehnicianul şi coechipierii, semn că uruguayanul e nemulţumit şi nu se mai simte bine în Piemont.

Ulterior, Recoba a sugerat că, deşi indecis, ia în calcul serios o revenire acasă, în campionatul Uruguayului, la finalul sezonului: „Momentan sînt concentrat doar la Torino, dar la finele stagiunii, cînd expiră şi împrumutul meu, voi vedea. Dacă mă voi simţi bine fizic, aş putea rămîne în Italia. Dacă nu, voi reveni în Uruguay”. Danubio, echipa la care „chinezul” a făcut primii paşi în fotbal, este favorită pentru obţinerea semnăturii sale.

FOTO: Torturat de accidentări, Recoba (foto, la minge) ar putea părăsi Peninsula