SERIE A/ Beckham crede în Scudetto

Într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport, mijlocaşul de 35 de ani a declarat:

„Sunt foarte fericit că mă întorc în Italia. Abia aştept să revin la Milano. Număr zilele până acest lucru se va produce. Mai este foarte puţin. Comunic permanent cu Leonardo (n.r. – antrenorul lui AC Milan) prin mesaje text. I-am urat noroc. Cred că se descurcă bine în pofida recentei înfrângeri de la Palermo. Am urmărit toate meciurile rossonerilor şi sunt foarte informat despre ce se petrece în Italia. Cred că putem recupera şi să îi furăm titlul lui Inter deoarece campionatul este lung.”

Pus să aleagă între Scudetto şi Liga Campionilor, englezul a dezvăluit însă că preferă trofeul european.

„Este normal, întrucât în Champions League joaă cele mai puternice echipe de pe continent: Real Madrid, Barcelona, Manchester United şi Chelsea. Este o competiţie specială. Dar şi a face turul oraşelor italiene pentru a juca în Serie A are un farmec aparte”.

Serie A/ Melo, ciuruit de violeţi!

Mijlocaşul brazilian al lui Juventus, Felipe Melo, s-a declarat contrariat de faptul că a fost declarat cel mai prost jucător din Serie A în 2009, şi pune acest lucru pe seama unei conspiraţii a fanilor fostei sale formaţii, de la care a venit în vară la Torino, Fiorentina. “Organizatorii acestui premiu sunt din Florenţa iar suporterii viola nu au putut digera transferul la rivalii lor. Din punctul meu de vedere, a fost cel mai bun an al meu. Mă deranjează că în Brazilia lumea a luat în serios acest premiu. Asta înseamnă că Selecao a avut un Gunoi de Aur (n.r. – denumirea “distincţiei” oferite de postul de radio Rai 2) printre titularii care au câştigat Cupa Confederaţiilor”, a declarat Melo.

Squadra Azzurra/ Italia termină pe 4

Campioana mondială Italia încheie anul doar pe poziţia a patra în ierarhia FIFA. În ultimul top pe 2009 dat publicităţii de forul mondial la mijlocul lui decembrie, Squadra Azzurra s-a clasat imediat în apropierea podiumului, cu 1209 puncte, faţă de 1288 ale Olandei (locul 3), 1568 ale Braziliei (locul 2) şi 1627 ale liderei Spania. Naţionala antrenată de Marcello Lippi va evolua la Cupa Mondială din 2010 în grupa F, alături de Paraguay (locul 29), Slovacia (33) şi Noua Zeelandă (82).

Top 10 mondial

1. Spania
2. Brazilia
3. Olanda
4. Italia
5. Portugalia
6. Germania
7. Franţa
8. Argentina
9. Anglia
10. Croaţia

Stiri recente

FC Rapid a învins FC Voluntari, scor 4-1. Dugandzic, hattrick și a devenit golgeterul Superligii

FC Rapid a învins, acasă, scor 4-1, pe FC Voluntari, în etapa a XXIV-a din Superligă. Marko Dugandzic a...