Te asteptam si pe retelel sociale

Tenis

Serena Williams s-a impus din nou la Miami

Americanca Serena Williams, cap de serie numărul 13, a câştigat turneul feminin de tenis de la Miami după ce a revenit de la 0-6, 4-5 pentru a câştiga în trei seturi finala cu belgianca Justine Henin, cap de serie numărul doi.

Henin a dominat copios finala în primul set şi jumătate dar Serena a reuşit o revenire formidabilă şi s-a impus pentru a patra oară în celebrul turneu american după victoriile din 2002, 2003 şi 2004.

Henin a câştigat setul inaugural la 0 şi a servit pentru meci la 5-4, în setul doi, dar Serena a revenit, a reuşit două break-uri consecutive pentru a-şi adjudeca setul doi cu 7-5 şi a zburdat în decisiv pe care l-a câştigat cu 6-3.

Belgianca a avut trei mingi de break la 3-5 în setul decisiv dar Serena a revenit din nou, a salvat cele trei break-ball-uri şi a încheiat finala en-fanfare cu un al doilea serviciu as, direct pe linie.

Victoria lui Serena Williams în turneul de la Miami este cu atât mai spectaculoasă cu cât sora mai mică a familiei Williams a eliminat-o în optimi şi pe Maria Sharapova, favorita principală a turneului american.

Titlul masculin va fi disputat duminică seară de argentinianul Guillermo Canas, cel care i-a eliminat pe rând pe Juan Carlos Ferrero, cap de serie numărul 19, Richard Gasquet, cap de serie numărul 15, Roger Federer, liderul autoritar al tenisului mondial masculin, Tommy Robredo, cap de serie numărul şase, şi Ivan Ljubicic, cap de serie numărul şapte, şi sârbul Novak Djokovic, cap de serie numărul 10, cel care i-a eliminat şi el, printre alţii, pe spaniolul Rafael Nadal, cap de serie numărul doi, şi britanicul Andrew Murray, cap de serie numărul 12.
 

Citeste mai multe!