Sepp Blater respinge Anglia

0
83

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal Amatori (FIFA), Sepp Blater, a respins propunerea Angliei de a fi gazda Campionatului Mondial din 2018.

După ce a primit în organizare Jocurile Olimpice de vară din 2012, Anglia şi-a dorit enorm să găzduiască şi un Campionat Mondial de fotbal iar cea mai la îndemână competiţie ar fi fost cea din 2018.

Astfel, englezii l-au informat pe Sepp Blater de intenţia lor dar acesta a refuzat, afirmând la Londra că dacă se aplică sistemul rotaţiei atunci Cupa Mondială din 2018 ar trebui găzduită de America de Nord.

Şi cum din America de Nord doar cel mult două ţări sunt pregătite să găzduiască un eveniment de o asemenea anvergură, este foarte probabil ca Statele Unite ale Americii să găzduiască un nou turneu final după 24 de ani sau Mexic să găzduiască un nou turneu final după 32 de ani.

În America de Nord, Centrală şi zona Caraibelor se mai află Barbados, Insulele Cayman, Costa Rica, Republica Dominicană, El Salvador, Guatemala, Honduras, Jamaica, Panama, Puerto Rico, St. Kitts and Nevis şi Trinidad Tobago, dar nici una nu beneficiază de o infrastructură care să permite organizarea de asemenea evenimente.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here