Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Campionilor

Semifinale Champions League/ Bataie intre englezi

Tragerea la sorţi a sferturilor de fi nală în Liga Campionilor dădea cele mai multe emoţii cvartetului califi cat din Anglia. Era aproape inevitabil ca două dintre ele (cel puţin) să nu se întîlnească. Arsenal se va lupta cu Liverpool! În Cupa UEFA, Contra şi Getafe au nimerit cum era mai rău, cu Bayern Munchen, iar Fiorentina lui Mutu se va duela cu PSV Eindhoven.

ARSENAL LONDRA – LIVERPOOL FC

Mîinile fostului mare portar sovietic Rinat Dassaev, invitat să scoată bilele din boluri la tragerea desfăşurată vineri, au stabilit ca două formaţii din Anglia să se dueleze între ele pentru accederea în penultimul act. Arsenal Londra şi Liverpool FC se vor întîlni, la începutul lunii viitoare, prima dată în capitală.

Dacă Premier League a ajuns în ultimele opt din Liga Campionilor cu patru reprezentante, este acum clar că mai departe pot merge minimum una şi maximum trei. Învingătoarea dintre Arsenal şi Liverpool va juca, la fi nalul lui aprilie, contra cîştigătoarei „dublei” dintre revelaţia Fenerbahce Istanbul şi Chelsea Londra. Dacă turcii nu vor mări şi mai mult proporţiile surprizei de care au dat dovadă pînă aici, înseamnă că Anglia va avea cel puţin o formaţie în fi nala programată la Moscova. Este evident pentru toată lumea faptul că duelul Arsenal – Liverpool nu reprezintă doar o luptă pentru califi carea în semifi nale, ci şi un „război” al orgoliilor, de genul (bineînţeles, păstrînd proporţiile) „dublei” Rapid – Steaua, disputată în urmă cu doi ani în Cupa UEFA.

AS ROMA – MANCHESTER UNITED

Momentul în care bileţelul pe care scria Manchester United a fost deschis, imediat după extragerea celui cu AS Roma, a stîrnit zîmbete. Englezilor – de satisfacţie, italienilor – de ruşine. Amintirea acelui 7-1 pentru Manchester United, pe „Old Traff ord”, în ediţia trecută a Ligii Campionilor şi tot în sferturile de fi nală, este încă proaspătă. S-a întîmplat în retur, după ce italienii cîştigaseră „în Cizmă” cu 2-1. Cristian Chivu a simţit pe pielea sa acea umilinţă, însă măcar atunci ajunsese cu romanii în faza respectivă. Cu siguranţă, dorul de revanşă incomensurabil al italienilor va da naştere unei „duble” foarte atractive.

FC SCHALKE 04 – FC BARCELONA

Dacă Bayern Munchen a ratat califi carea în actuala ediţie a Ligii Campionilor după mai bine de zece ani, iar campioana VfB Stuttgart şi SV Werder Bremen au părăsit competiţia după faza grupelor, „minerii” de la FC Schalke 04 Gelsenkirchen au ajuns să reprezinte în premieră Germania în sferturile de fi nală. Au trecut spectaculos de FC Porto în „optimi”, în principal graţie portarului Neuer, însă acum au dat peste FC Barcelona. O trupă „grea”, cîştigătoare a trofeului în urmă cu doi ani, însă care, ca şi Schalke, suferă în campionatul ţării sale. În sensul în care titlul de campioană pare o iluzie, fi indcă pentru locul al doilea (sau, în orice caz, pentru un loc de Liga Campionilor) catalanii nu au emoţii. În 1.Bundesliga, Schalke stă ceva mai rău. Nu numai locul întîi este departe, dar este posibil ca podiumul să devină de neatins şi poate chiar locurile de Cupa UEFA. Barcelona are avantajul de a juca returul acasă şi este favorita acestei „duble”. Cel puţin pe hîrtie…

FENERBAHCE ISTANBUL – CHELSEA LONDRA

Cea mai iubită echipă a Turciei a dat lovitura. Chiar este o lovitură pentru Fenerbahce califi carea între cele mai bune opt echipe ale continentului. Iar Chelsea este un adversar redutabil, dar nu la fel ca în ultimii ani. Manşa întîi, programată la Istanbul, va „cîntări” poate decisiv. Gazdele vor fi împinse de la spate de public şi au nevoie de o victorie, eventual fără gol primit, pentru a spera la calificare.

Dacă turcii reuşesc să meargă mai departe, experienţa returului de la Londra ar „pica la fi x”, însemnînd o repetiţie utilă pentru revenirea în Albion cu ocazia unei manşe din semifi nale. Altfel, un succes al lui Chelsea ar pregăti deja Moscova, încă înaintea semifi nalelor, pentru o maree de turişti englezi, în jurul datei de 21 mai.

PROGRAM LIGA CAMPIONILOR

Sferturi de finală (1/2 şi 8/9 aprilie):
Arsenal Londra – Liverpool FC
AS Roma – Manchester United
FC Schalke 04 – FC Barcelona
Fenerbahce Istanbul – Chelsea Londra
Semifinale (22/23 şi 29/30):
Arsenal / Liverpool – Fenerbahce / Chelsea
Schalke / Barcelona – Roma / Man. Utd.
Finala: 21 mai, Moscova

PROGRAM CUPA UEFA

Sferturi de finală (3 şi 10 aprilie):
Bayer Leverkusen – Zenit St. Petersburg
Glasgow Rangers – Sporting Lisabona
Bayern Munchen – Getafe
Fiorentina – PSV Eindhoven
Semifinale (24 aprilie şi 1 mai):
Bayern / Getafe – Bayer / Zenit
Rangers / Sporting – Fiorentina /PSV
Finala: 14 mai, Manchester

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: