Selecţionerul Gareth Southgate, după ce Anglia a fost eliminată de Franța de la CM 2022: „Am pierdut împotriva unei echipe mari”

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, recunoaşte să elevii săi s-au înclinat în faţa „unei mari echipe” a Franţei, 1-2, sâmbătă seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în sferturile CM 2022.

Southgate a anunțat că va exista o analiză a rezultatelor și apoi se va lua o decizie în privința viitorului său pe banca tehnică a naționalei.

„Evoluţia pe care am avut-o în seara asta ar fi meritat mai mult, dar până la urmă golurile sunt cele care decid. Le-am spus jucătorilor mei că nu cred că puteau da mai mult. Am primit două goluri şi am ratat câteva ocazii. Însă totul ţine de detalii. Lucrurile mici de ambele părţi au decis rezultatul. Am pierdut împotriva unei echipe mari”, a declarat Southgate.

Selecţionerul Gareth Southgate, după ce Anglia a fost eliminată de Franța de la CM 2022

Southgate nu a comentat despre arbitraj: „Nu vreau să intru în acest subiect. Prefer să vorbesc despre jucătorii noştri. Felicitări Franţei. Ei au ştiut că trebuie să facă un joc uriaş în faţa noastră. Chiar nu cred că puteam face mai mult”.

Southgate i-a luat, totodată, apărarea căpitanului Harry Kane, care a ratat o lovitură de la 11 m în finalul reprizei secunde, ce putea duce meciul în prelungiri: „Câştigăm împreună, pierdem împreună. Nu am fi ajuns aici fără golurile sale. Am venit aici pentru a încerca să câştigăm turneul. Ne-am gândit cu adevărat că am putea face asta. Iar după meciul pe care l-am disputat în faţa campioanei en titre, cred sincer că am avut o echipă care ar fi putut să o facă”.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...