Se trezeste provincia? / Halagian: Mizez pe CFR Cluj

Omul care i-a adus lui FC Argeş două titluri de campioană, Florin Halagian (foto), vede în CFR Cluj provinciala cea mai îndreptăţită să tragă la titlu.

SportM: Domnule Halagian, de ce atîta timp de cînd nu mai avem o campioană din afara Bucureştiului?
Halagian: Dacă n-am fost eu pe bancă în aceşti ani! Acum, serios vorbind, problema cu echipele din provincie e că nu au avut în spate un bagaj, n-au acumulat experienţă, n-au crescut, în speţă în cupele europene. Înainte să iau titlul cu Argeşul în 1971/1972, jucasem ani la rînd în Cupa Oraşelor Tîrguri, redenumită apoi Cupa UEFA.

SportM: E deci Europa calea spre titlu?
Halagian: Trebuie să îţi faci rodajul într-o competiţie de anvergură, înainte să vorbeşti despre titlu. Deocamdată doar echipele din Bucureşti au crescut de la an la an în Europa, şi experienţa şi banii adunaţi le-au permis să menţină un standard ridicat, net superior celorlalte. Practic, a fost o luptă pierdută din start de cei mici.

SportM: În acest sezon, cine poate ameninţa supremaţia granzilor?
Halagian: CFR Cluj. Ea este principala ameninţare la adresa formaţiilor bucureştene. Are un antrenor bun, un grup unit şi valoros, deci toate ingredientele.

SportM: Alte candidate din provincie?
Halagian: FC Vaslui trebuie şi ea ţinută sub observaţie, dar mie îmi place foarte mult Unirea Urziceni, ce are un patron deştept, care plăteşte bine şi îşi vede de treabă, nu-i vezi chipul la TV! Alţii mor cu microfonul de gît.

SportM: Intră şi Poli în ecuaţie?
Halagian: La Poli Timişoara nu ştiu ce se întîmplă. Acum cîteva sezoane, cînd era marea euforie pe Bega, achiziţionau la foc continuu şi erau campionii transferurilor. Acum încep să vîndă. Pentru mine, Timişoara e o enigmă. Uhrin se mişcă bine, dar acum nu ţine doar de el, şi arbitrii îi mai joacă feste uneori, ca de altfel tuturor.

SportM: Dintre bucureştene, cine scoate capul?
Halagian: Din ce am constatat, Rapid e favorita bucureşteană la titlu. Dar nu vă faceţi iluzii, nici Dinamo nu va sta cu mîinile în sîn, “cîinii” vor trage tare să fie în coasta Stelei şi a Rapidului. Nu îi interesează pe ei de cefere-nefere, ei ştiu că sînt echipă mare şi gîndul lor e la titlu dintotdeauna. Asta e mîndria lor, orgoliul lor.

SportM: Dar Steaua?
Halagian: Steaua a început bine, însă neconvingător. Aici, epuizarea în cupele europene i-ar putea deraia. Steaua e destul de obosită, nu străluceşte, obţine victorii la limită. Dacă eşti obosit în startul sezonului, cum am văzut la Urziceni, ce să zici mai încolo, după vreo 20 de etape? Pleşan şi Rădoi sînt absenţe mari de tot. Cu ei, Steaua era şi mai autorizată la titlu.

SportM: Vor face treabă în Ligă?
Halagian: Ei îşi fac curaj singuri, văd. Dar vor avea viaţă grea. Sevilla i-a umilit în Cupa UEFA şi nu văd să se schimbe situaţia. Cu Arsenal, la fel.

SportM: Cîţi ani trebuie să mai aşteptăm o campioană din provincie?
Halagian: 2-3. A trecut deja prea mult timp şi monotonia asta bucureşteană nu e frumoasă.

Sport Magazin numarul 76 (10 – 16 septembrie 2007)

Stiri recente

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA dat publicităţii luni, menţinându-se...