Se retrage Ballack?

Michael Ballack se gîndeşte să renunţe la echipa naţională a Germaniei după conflictul cu Joachim Low. Mijlocaşul lui Chelsea nu este încă hotărît, dar speculaţiile din presa germană sînt din ce în ce mai multe

După ce l-a acuzat pe Joachim Low că nu respectă jucătorii pe care îi aduce la naţionala Germaniei, Michael Ballack a stat la discuţii cu tehnicianul “panzerelor”. Se pare că, în loc să se remedieze, tensiunile dintre cei doi s-au agravat. Cotidianul bavarez “Abendzeitung” a publicat un articol în care anunţă că mijlocaşul în vîrsta de 32 de ani ia în calcul şi varianta retragerii din echipa naţională. În orice caz, se pare că Ballack va refuza să mai poarte banderola de căpitan, care, în opinia sa, ar trebui să fie purtată de jucătorul lui Bayern Munchen, Phillip Lahm. Ballack şi Low au stabilit de mai multe ori să se întîlnească pentru a discuta faţă în faţă, însă accidentările repetate ale jucătorului lui Chelsea Londra au făcut ca acest lucru să nu se întîmple pînă în momentul de faţă. Lucrurile sînt însă neclare, în condiţiile în care Ballack şi-a cerut deja scuze public pentru afirmaţiile pe care le-a făcut, atunci cînd a spus că Joachim Low îşi bate joc de Torsten Frings şi Kevin Kuranyi. Pentru naţionala Germaniei, pierderea acestui fotbalist ar fi foarte mare, purtătorul tricoului cu numărul 13 fiind un simbol pentru “Mannschaft”. Pînă acum, Michael Ballack a jucat 89 de partide pentru echipa de seniori a Germaniei, reuşind să marcheze 39 de goluri.

Fotbalul l-a început la echipa de juniori a clubului Chemintzer, tot acolo făcînd şi pasul către echipa de seniori. În momentul de faţă, Chemintzer FC este în liga a treia, în Regionala Nord, după ce a reuşit anul trecut să promoveze în acest campionat. Pînă a ajunge la Chelsea, în 2006, Ballack a mai evoluat pentru Kaiserslautern, Bayer Leverkusen şi Bayern Munchen.

La Euro 2008 a marcat două goluri, în meciurile cu Austria, în grupe, şi Portugalia, în sferturile de finală. De asemenea, Michael Ballack a punctat şi în partida cu Rusia, contînd pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010, duel care s-a terminat cu scorul de 2-1 pentru Germania.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...