Sabin Ilie: Imitatie de „Cobra”

Fraţii Ilie au fost consideraţi mult timp unii dintre cei mai talentaţi jucători din fotbalul românesc. În timp ce cariera actualului manager al Stelei, Adrian, a fost încununată cu prestaţii de excepţie la naţională, Sabin a trecut pe la 19 echipe şi a avut o viaţă particulară zbuciumată

Cariera de jucător a lui Adrian Ilie e cunoscută şi de cei mici. Aproape doar cu urcuşuri şi fără capcane. Electroputere, Steaua, Galatasaray, Valencia, Alaves, Beşiktas şi Zürich. Goluri în Champions League, goluri pentru echipa naţională. Supranumit „Cobra” pentru şiretenia din teren şi loviturile fulgerătoare. Actualmente manager la Steaua, proprietar de hotel şi puţin impresar.

Omul divorţurilor

„Cobra” are şi un frate mai mic. Şi care lăsa senzaţia că poate deveni tot o „cobră”. Sabin Ilie însă nu avea să fie niciodată ca Adrian Ilie. Pentru că pînă şi gemenii au caractere diferite. Destinele au fost paralele doar la început. Tot la Electro, apoi la Steaua. Dar Sabin nu a putut niciodată să stea prea mult într-un singur loc. Cariera şi viaţa sa au semănat izbitor cu o furtună pe mare. Aproape la toate echipele la care a evoluat a avut probleme. Mai mici sau mai mari. Terminate iremediabil cu un divorţ. La fel ca în viaţa de zi cu zi. Turcia şi Spania au fost scurte etape pigmentate cu ieşiri pe uşa din dos. A urmat o perioadă frumoasă şi parcă mai puţin agitată la FC Naţional, avînd ca finalitate un transfer în Germania. Însă nici acolo Sabin nu şi-a găsit locul. Mai mult, în doar trei ani s-a perindat pe la Cîmpina, apoi la Dinamo, din nou în Cotroceni şi în Ungaria.

Alungat de antrenori

Plecat de la Debreceni tot în urma unui scandal, a poposit în Grant. Acceptat de suporteri, părea că aici îşi va găsi locul. Doar că, după o ceartă cu Răzvan Lucescu în cantonamentul din Elveţia, Sabin s-a văzut îndepărtat din Grant de către antrenor, fiind acuzat de viaţă nesportivă. A poposit în China, după care a aterizat la Vaslui. În Moldova a rezistat doar două luni şi a plecat cu 40.000 de dolari, bani pe care Adrian Porumboiu a cerut să-i fie restituiţi de către Mircea Rednic. După o nouă trecere prin China şi-a găsit refugiul la Arad. A încasat 100.000 de euro, dar apoi a fost alungat de Lăcătuş. A încercat, fără succes, varianta Grecia, şi acum, profitînd de prietenia cu fostul său coechipier de la Steaua, Ilie Stan, evoluează pentru divizionara secundă Dunărea Giurgiu. În plan familial este în proces cu fosta soţie, căreia îi cere o despăgubire de 1,5 milioane de euro, iar cu fratele, Adrian, relaţiile sînt extrem de reci.

Record în China

Se părea că Sabin Ilie îşi poate rescrie cariera în China. Ajuns la echipa cu nume imposibil de pronunţat, Changchun Yatai, a reuşit să înscrie cel mai rapid gol din istoria fotbalului chinez, în secunda 18! În partida aceea, cîştigată de formaţia sa cu scorul de 9-0, românul a marcat de patru ori. Dar nici acolo Sabin nu a rămas prea mult timp, plecînd după o jumătate de an.

Craiovenii au ocolit Universitatea

Deşi sînt născuţi în Craiova, nici unul dintre fraţii Ilie nu a evoluat pentru Universitatea. Adrian a început fotbalul la Electroputere, după care, în 1993, a ajuns la Steaua. În perioada aceea, la clubul fanion al Olteniei s-a născut un scandal de proporţii, oficialii învinuindu-se reciproc că au scăpat printre degete un astfel de jucător. Nici Sabin nu a trecut pe la Universitatea, după perioada de la Electro, fiind transferat la FC Braşov.

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...