S-a schimbat

La inceputul anilor 2000, Mateja Kezman era golgheterul campionatului olandez, iar evolutia sa a atras atentia celor de la Chelsea. Roman Abramovici nu s-a zgircit si l-a luat pe atacantul sirb pe “Stamford Bridge“. Nu a convins si a fost vindut la Atletico Madrid, dar nici linga Fernando Torres nu a stralucit. Dupa experientele olandeze, engleze si spaniole, Kezman a decis vara trecuta sa-si incerce norocul in Turcia. Si bine a facut, pentru ca a cucerit titlul cu Fenerbahce in primul sau an in Superliga turca, iar acum este unul dintre cei mai iubiti jucatori ai gruparii din Istanbul. Nu a marcat la fel de des cum a facut-o la PSV Eindhoven sau la Atletico Madrid, dar determinarea de care a dat dovada pe teren a fost suficienta pentru a cistiga respectul turcilor.  

kicker: Ce a insemnat pentru tine cistigarea campionatului chiar in primul tau sezon in Turcia?

Mateja Kezman: Ma bucur extrem de mult ca mi-a iesit. Este foarte greu pentru un fotbalist sa fie constant, cind pe umerii sai apasa o presiune foarte mare, atit din partea celor din club, cit si dinspre suporteri. Din acest motiv, titlul este atit de important pentru mine. De asemenea, chiar daca par arogant, eu spun ca trebuia sa fim campioni cu cinci, sase etape inainte de final, pentru ca am dominat tot sezonul competitia interna.

kicker: Esti multumit de evolutia ta in acest an?

Kezman: La inceput am avut mici probleme de acomodare, dar am trecut peste asta si jocul meu a crescut de la meci la meci. Iar in retur, am jucat chiar bine. Intr-adevar, am marcat doar sapte goluri si nu am cum sa fiu multumit cu aceasta cifra, dar am avut si mult ghinion cu accidentarile.

kicker: Ai fost laudat des de ziaristii turci pentru spiritul de echipa de care ai dat dovada. Te onoreaza acest lucru?

Kezman: De obicei, atacantii sint criticati atunci cind inscriu putin, dar nu a fost la fel in cazul meu. Cel mai mult ma bucur ca a vazut toata lumea cit m-am implicat pentru binele echipei.

kicker: In ultimii ani erai considerat un tip egoist. De unde a venit aceasta schimbare?

Kezman: Aveti dreptate. La Atletico si Chelsea eram vazut drept un jucator foarte egoist si individualist si recunosc ca de multe ori am gresit. Vroiam neaparat sa inscriu si uitam des de interesul echipei mele. Pentru un atacant e foarte important sa marcheze, iar presiunea este mare. La Fenerbahce nu e la fel, iar daca lumea vede ca te implici pe teren, uita ca ai ratat o ocazie mai mare.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 11 iunie 2007

Stiri recente

Emmanuel Macron s-a pozat cu un tricou al echipei Boca Juniors, primit cadou de la noul preşedinte al Argentinei

Javier Milei, noul preşedinte al Argentinei, ales în noiembrie, i-a oferit lui Emmanuel Macron un tricou al echipei argentiniene...