Rugby/”Francezii”, arma georgienilor impotriva Romaniei

La sfârşitul săptămânii ce tocmai a început, naţionala de rugby a României va debuta în ediţia 2007-2008 a Cupei Europene a Naţiunilor chiar împotriva marii rivale, Georgia, formaţie ce vine la Bucureşti cu o echipă întreagă de jucători ce evoluează în Franţa.

Sâmbătă, de la ora 13.30, selecţionata de rugby a României va juca derbiul Cupei Europene a Naţiunilor cu formaţia Georgiei într-un meci ce se va disputa la Bucureşti, pe stadionul „Ghencea II”.

Dacă echipa tehnică a României caută soluţii pentru a readuce jucătorii din campionatul intern la o formă fizică cât mai bună, în condiţiile în care Vlaicu, Fercu şi ceilalţi au jucat în cupele europene şi acuză o stare de oboseală avansată, şi pentru a anula cele câteva absenţe din lot, cum ar fi Cosmin Raţiu, Ovidiu Toniţa sau Alexandru Manta, georgienii vin la Bucureşti cu o echipă de start plină de internaţionali care evoluează în campionatul Franţei, cel mai puternic din Europa.

Antrenorii georgienilor au stabilit deja formula de start pentru meciul cu România de la Bucureşti şi dacă nu apar probleme de ultim moment, aceasta va arăta astfel: 15. Jimsheladze Paliko – 14. Shkinini Gosha, 13. Guigauri Rezo, 12. Guiorgadze Irakli, 11. Machkaneli Irakli – 10. Kvirikashvili Meko, 9. Abusseridze Irakli – 7. Labadze Guia, 8. Udessiani Besso, 6. Maissuradze Ilia – 5. Datunashvili Levan, 4. Zedguinidze Ilia – 3. Zirakashvili David, 2. Guiorgadze Akvsent, 1. Khinchaguishvili David.

Antrenorii selecţionatei României vor anunţa spre sfârşitul săptămânii echipa de start însă antrenorii Robert Antonin, Daniel Santamans şi George Sava au la dispoziţie un lot de 28 de jucători din care nu lipsesc veteranii Petre Bălan, Răzvan Mavrodin, Romeo Gontineac, Florin Corodeanu, Ionuţ Tofan, Gabriel Brezoianu şi Lucian Sârbu, dar nici tinerii Iulian Dumitraş, Florin Vlaicu, Cătălin Fercu, Dănuţ Dumbravă, Valentin Calafeteanu, Nicolae Nere sau Ion Paulică.

Stiri recente

Naţionala a ajuns cu trenul la Munchen pentru meciul cu Ucraina de la Euro 2024

Echipa naţională a României a părăsit cantonamentul de la Würzburg, duminică, şi s-a relocat la München pentru confruntarea cu...