Rugby: Alarma de gradul zero!

0
289

Echipa României a fost zdrobită, la Edimborg, de o echipă a Scoţiei dispusă să ne măcelărească. “Stejarii” au fost “zero” la absolut toate capitolele, cifra “0” rămînînd în dreptul nostru şi pe tabela de marcaj la finalul întîlnirii

Surprinzător de mulţi români au ţinut să asiste, pe un stadion “Murryfield” destul de golaş, la întîlnirea din Grupa C dintre echipa “stejarilor” şi Scoţia. Sigur, puţini se gîndeau la o mare surpriză la Edimborg, însă nimeni nu anticipa un dezastru, după meciul totuşi bun reuşit de România în faţa Italiei. Din păcate, echipa lui Santamans avea să reziste fix un minut! Primul eseu scoţian, marcat după o greşeală stupidă a defensivei noastre, trebuia să fie semnalul de alarmă. Dar n-a fost! Sau a fost doar începutul dezastrului pentru “stejari”. Este adevărat că avîndu-l pe Allistar Hogg în formă maximă şi cu Chris Paterson criminal de precis, Scoţia putea face faţă oricărui adversar. Românii noştri practic n-au existat pe teren, iar pauza a sosit ca o binecuvîntare.

Dezastru şi la reluare

Pauza n-avea să fie însă un sfetnic bun, aşa cum s-a întîmplat în partida cu Italia. Scoţienii au ieşit de la vestiare la fel de decişi să ne facă praf ca în prima repriză. A patra reuşită scoţiană a venit cît se poate de firesc, iar cifra “0” din dreptul echipei noastre atîrna ucigaş. Scoţienii nu ţin cont de suferinţa tricolorilor şi se dezlănţuie cu Hogg în rolul de călău. Al cincilea eseu scoţian a fost marcat cînd nu se împlinise o oră de joc, iar baloanele aruncate de Gontineac în tuşă erau semnul neputinţei române. Ultima reuşită i-a aparţinut lui Rory Lamont, iar scorul final avea să fie 42-0!

N-au respectat regulile

Căpitanul echipei României, Sorin Socol, crede că “stejarii” au pierdut pentru că nu au respectat regulile jocului, dar promite o schimbare radicală în partida cu Portugalia. “Sîntem dezamăgiţi, e o înfrîngere grea. Nu am făcut faţă presiunii. Scoţia a fost o echipă completă în seara aceasta, jucătorii au respectat în primul rînd regulile de bază ale jocului, iar noi nu. Primul eseu, primit la debut, a reprezentat o lovitură grea. Am pierdut, mental, mult atunci. Din păcate, nu ne-am mai putut reveni aşa cum am făcut-o în jocul cu Italia. Am pierdut contactul direct cu adversarul, am ratat placaje, marginea nu a funcţionat deloc. Am crezut în meciul acesta, dar a mers totul pe dos. Pentru partida cu Portugalia trebuie să ne îmbunătăţim substanţial jocul”, a declarat Socol.

Sport Magazin numarul 78 (24 – 30 septembrie 2007)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here