Ronaldo vrea să investească în liderul media din Portugalia, Cofina, cu care a fost în conflict

Cristiano Ronaldo intenţionează să investească în principalul grup media din Portugalia, Cofina, cu cu care a fost în conflict de-a lungul timpului.

Directorul general al grupului Cofina, Luis Santana, a declarat pentru agenţia de presă Lusa, că Ronaldo intenţionează să preia o participaţie în cadrul grupului.

Cofina, cel mai important grup media din Portugalia, deţine un tabloid care a atras deseori indignarea fostului jucător de la Real Madrid.

Luis Santana a explicat că intrarea fotbalistului în capitalul grupului se va face în cadrul unui “Management Buy-Out (MBO)”, o preluare a companiei de către managerii acesteia care va fi “prezentată în curând acţionarilor”.

El a adăugat că “a-l avea pe Cristiano Ronaldo […] ca investitor este, bineînţeles, un mare motiv de satisfacţie”.

Ronaldo ar putea deveni principalul acţionar al Cofina, cu o participaţie de 30% a cărei valoare este estimată la 70 de milioane de euro, potrivit site-ului de ştiri economice Eco.

O preluare care era greu de prevăzut, având în vedere criticile recurente ale starului portughez la adresa Correio da Manha, cotidianul emblematic al grupului.

Fricţiuni între CR7 şi grup în trecut

Recordmanul de goluri în Liga Campionilor a intrat adesea în conflict cu mediile de informare ale grupului. În 2014, fotbalistul a câştigat un proces împotriva Correio da Manha pentru violarea intimităţii.

În mai multe rânduri, el a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor de la postul de televiziune al grupului Cofina, CMTV.

În timpul pregătirilor pentru Euro 2016 de la Lyon, jucătorul originar din Madeira a luat microfonul unui reporter al CMTV şi l-a aruncat într-un lac.

Dar acest lucru nu l-ar împiedica să preia conducerea grupului, deoarece revista Forbes l-a numit cel mai bogat sportiv din toate timpurile în luna mai a anului trecut.

Stiri recente

Sinner, în finală la Beijing, după ce l-a învins pe Alcaraz

Jannik Sinner va juca în finala turneului de la Beijing împotriva lui Daniil Medvedev, după ce a dispus de...