Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

Romania va avea, in sezonul viitor, 2 echipe in Liga Campionilor

UEFA a publicat un document, „Access list for the 2007-2008 UEFA Club Competitions”, care contine repartizarea numarului de echipe in editia 2007-2008 a cupelor europene.

Campioana Romaniei va juca in turul III preliminar al Ligii Campionilor sau direct in grupe, in functie de cine va cistiga trofeul anul acesta, in timp ce ocapanta locului 2 va incepe competitia din turul II preliminar. Cistigatoarea Cupei Romaniei va juca direct in turul I al Cupei UEFA, in timp ce echipa de pe locul 3 din Liga I, va intra in competitie in turul al doilea preliminar.

Campioana are sansa de a evolua direct in grupele Ligii Campionilor doar in cazul in care editia 2006-2007 a competitiei va fi cistigata de o echipa care va dobindi dreptul de a participa in grupele Ligii si prin intermediul campionatului sau national. Asta inseamna ca Liga, editia 2006-2007, sa fie cistigata de o echipa care, la sfirsitul actualei stagiuni interne, se va clasa pe unul dintre primele doua locuri in Spania, Italia, Anglia, Franta, Germania sau Portugalia (acestea fiind tarile cu doua reprezentante calificate direct in grupele Ligii) sau, respectiv, va deveni campioana a Olandei. Asta, in conditiile in care ultimele doua tari clasate deasupra Romaniei in aceasta ierarhie, Grecia si Rusia, nu mai au reprezentante in optimile de finala ale Ligii Campionilor, editia 2006-2007.

Citeste mai multe!