Romania – Luxemburg – Nemtenii sunt pregatiti

0
107

Modernizat după normele UEFA, stadionul “Ceahlăul” din Piatra-Neamţ va găzdui în premieră o partidă ofi cială a reprezentativei României, miercuri, împotriva Luxemburgului Echipa nationala a Romaniei  revine în provincie după experimentul nefericit cu moldova de pe arena din complexul “Lia manoliu”. atunci, Cosmin Contra a fost huiduit şi înjurat de mai mulţi suporteri, la fel cum li s-a întîmplat altor “tricolori” la unele meciuri disputate în ghencea. a fost de ajuns pentru toată lumea, iar partida cu Luxemburg se va juca la piatra-neamţ. stadionul “Ceahlăul” a fost renovat şi modernizat, fi ind, alături de terenul stelei, singurul din românia pe care se pot organiza meciuri de Liga Campionilor.

“E frumos rău, de la tribune pînă la vestiare şi centrul de refacere. Totul a fost renovat. Sînt cele mai bune condiţii, dacă facem o comparaţie cu cele existente în restul ţării. Poate doar pe ghencea să fi e mai bine, din cauza că este mult mai mare. Şi gazonul este bun, spre foarte bun, deci nu trebuie să-şi facă probleme nici din acest punct de vedere”, explică internaţionalul român Adrian Iencsi (foto stînga), revenit în această iarnă la formaţia din localitate. Arena pe care evoluează Ceahlăul Piatra-Neamţ are o capacitate de 10.500 de locuri, toate pe scaune. “Cu siguranţă stadionul va fi arhiplin la jocul cu Luxemburg, iar suporterii vor fi foarte aproape de băieţi. a fost o idee foarte bună să aducă naţionala aici, mai ales după incidentele de la ultimele partide disputate în Bucureşti, cînd au fost înjuraţi mai mulţi fotbalişti. singurul inconvenient este distanţa destul de mare pînă în Capitală, iar jucătorii care evoluează în străinătate vor ajunge mai greu la aeroportul otopeni pentru a se întoarce la echipele lor de club”, încheie iencsi. 

Reporter: Domnule Ştefan, aţi adus naţionala României la Piatra-Neamţ, e un motiv de mîndrie?
Gheorghe Ştefan: Mă bucur foarte mult că am reuşit acest lucru. Este primul meci oficial al echipei naţionale care se va disputa aici şi sper să debutăm cu o victorie. De asemenea, cred că va fi de bun augur şi îmi doresc să urmeze şi califi carea la Euro 2008.

Reporter: Totuşi, Luxemburg este una dintre cele mai mici echipe din Europa.
Ştefan: pentru primul meci e bine, nu pot să mă plîng. trebuie să ţinem cont că “Ceahlăul” are o capacitate de doar 10.500 de locuri. Sper să mărim stadionul în viitor, iar atunci putem organiza şi partide mai importante.

Reporter: La ultimul meci, cel cu moldova, suporterii bucureşteni i-au apostrofat pe unii jucători. nu vă e teamă că s-ar putea întîmpla acelaşi lucru?
Ştefan: Imposibil. La Piatra Neamţ nici nu se pune problema de aşa ceva. mai mult decît atît, interesul pentru acest joc este incredibil, toate biletele epuizîndu-se în două zile. Din acest punct de vedere, jucătorii echipei naţionale se vor simţi foarte bine aici.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 26 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here