ROMANIA – INSULELE FEROE (ASTAZI, 21:00)/ Ultimul cartus

Echipa naţională a României a ajuns la capătul unei campanii ce trebuie cât mai rapid uitată. Marcată parcă de şocantul 0-3, acasă, cu Lituania, din primul meci, echipa noastră a continuat cu evoluţii neconvingătoare încheiate cu rezultate modeste.

Risipirea şanselor de calificare a dus la schimbarea antrenorului, locul lui Victor Piţurcă fiind luat de Răzvan Lucescu şi a făcut ca partida aceasta care ar fi trebuit să fie o sărbătoare la finalul căreia publicul să mulţumească tricolorilor pentru o nouă prezenţă la mondiale după mai bine de zece ani să se transforme într-un meci ca oricare altul. România primeşte miercuri, la Piatra Neamţ, vizita victimelor sigure din Insulele Feroe având pe ţeavă un ultim cartuş. Din păcate multe dintre celelalte le-am irosit cu nonşalanţă.

S ansele noastre la ment inerea în cea de-a doua urna valorica la tragerea la sor i a grupelor de cali ficare la CE 2012 s-au irosit iar lect ia de fotbal care ne-a fost predata de sârbi ne-a aratat unde suntem. Si tineretul a pierdut, 1-5 în Letonia, asa ca nici viitorul, care la un moment dat parea promit ator, nu se mai vede în roz.

În aceste condi ii singura întrebare la care vom primi raspuns în partida cu Insulele Feroe este daca mai avem sau nu orgoliu. Sigur ca nici macar o victorie la 10 goluri diferen a nu va schimba eticheta de “genera ie irosita” pe care Mutu i compania i-au lipit-o pe frunte cu o perseveren a demna de o cauza mai buna si chiar ar putea declansa reac ii de genul “va da i viteji cu schiopii astia iar când juca i cu fotbalisti adevara i va tremura picioarele”. Publicul care va veni pe stadionul Municipal din Piatra Neam asteapta de la favori i sa demonstreze ca numai conjunctura a facut ca în clasament România si Insulele Feroe sa fie una lânga cealalta si ca între noi si ei este diferen a care trebuie sa fie între amatori si profesionisti. S i nu în ultimul rând, asteapta sa vada niste jucatori carora le este rusine de cum s-au prezentat sâmbata, care în teleg responsabilitatea reprezentarii României si care sunt dispusi sa faca orice pentru a mai avea onoarea de a purta si în viitor echipamentul na tionalei arii lor.

Radoi va fi capitan?

Eliminarea lui Chivu si cartonasele galbene adunate de Mutu ridica o problema în plus selec tionerului: pe cine sa desemneze capitan de echipa? Cei doi lideri sunt suspendat i iar celelalte variante obisnuite sub conducerea lui Pit urca, Contra si Lobont , nu îi sunt la îndemâna si lui Razvan. Primul s-a retras din nat ionala iar Lobont, abia revenit dupa o lunga accidentare, nu a fost convocat. Astfel este de presupus ca Radoi va fi cel care va purta banderola în meciul de la Piatra Neamt . Fostul stelist are de partea sa doua argumente forte: experien a si determinarea pe care o arata pe teren.

Bilete ieftine

Lipsa de miza si valoarea modesta a adversarilor au determinat FRF sa stabileasca pre uri accesibile pentru cele aproximativ 15 000 de bilete puse în vânzare. Astfel, pentru un loc la peluze doritorii trebuie sa achite 10 lei în timp ce un bilet la tribune costa 20 de lei. Partida se poate urmari miercuri, pe Antena 1, cu începere de la ora 19.30. 

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...